Odpowiedzialne jedzenie

W 2019 roku dbamy o swoje zdrowie i środowisko, dzielimy się jedzeniem oraz nabywamy nowe umiejętności. Oto inspirujące przepisy, dzięki którym będziesz gotować więcej tego, co kochasz

Nasze badania przeprowadzone wśród klientów pokazują, że w 2019 roku mamy świadomość wpływu wyborów żywieniowych zarówno na nasze zdrowie, jak i na środowisko. Dążymy m.in. do zmniejszenia ilości soli i cukru w naszej diecie oraz redukujemy ilość produkowanych śmieci. Chętniej dzielimy się jedzeniem i organizujemy spotkania przy pysznych posiłkach – po prostu nie chcemy jeść sami. I na koniec, chcemy nabywać nowe umiejętności i wypróbowywać nieznane przepisy oraz wykorzystywać składniki, które odkryliśmy w trakcie podróży. Thermomix® pomoże Ci w lepszym poznaniu tych trendów żywieniowych.

Stworzone do dzielenia się

Podróże inspirują

Z wakacji przywozimy nie tylko pamiątki, ale i egzotyczne przyprawy oraz przepisy na dania, w których zasmakowaliśmy. Nasi autorzy przepisów również są smakoszami i proponują do wypróbowania przepisy z różnych zakątków świata. Za pośrednictwem platformy Cookidoo® można przenieść się do wybranego kraju i zapoznać się z autentycznymi przepisami opracowanymi przez lokalnych ekspertów. Wystarczy wybraź odpowiedni filtr w wyszukiwarce, aby odbyć kulinarną podróż!

Nowe umiejętności z urządzeniem Thermomix® – za każdym razem Ci się uda

Jedzenie dla dobrego samopoczucia

W 2019 roku chodzimy na siłownię, liczymy godziny snu, staramy się być bardziej zrelaksowani. Oczekujemy, że nasze posiłki będą nie tylko pożywne, ale i wpłyną korzystnie na nasze dobre samopoczucie.

Jedzenie dla zdrowia

Naucz się czegoś nowego w 2019 roku

Spotkania przy dobrym jedzeniu

Chociaż zwiększa się liczba jednoosobowych gospodarstw domowych w każdej grupie wiekowej, można zaobserwować rosnącą tendencję do wspólnego biesiadowania. Chcemy być blisko z innymi, spędzając czas przy dobrym jedzeniu, dzieląc się radością i ciesząc kontaktami na żywo, a nie w sposób cyfrowy. Najpopularniejszymi trendami są: tapas, mezze, raclette oraz dim sum.

Dania do dzielenia się

Podziel się!

Ekologiczna kuchnia

Konsumenci mają na uwadze środowisko i chcą wiedzieć, w jaki sposób ich decyzje zakupowe na nie wpływają. Indywidualne działania w kuchni mogą realnie wpłynąć na jego kondycję. Do proekologicznych zachowań należy zmniejszanie liczby kupowanych opakowań oraz ekonomiczne wykorzystywanie składników. Gotowanie partiami większych ilości danej potrawy oraz mrożenie nadmiaru celem późniejszego wykorzystania pozwala wykorzystywać całe opakowania. Spróbuj dodawać resztki warzyw do zup i tart. Więcej sposobów, jak dbać o środowisko z użyciem urządzenia Thermomix®, znajduje się w tym artykule. Czytaj dalej

Sycylijskie arancini

Sycylijskie arancini

Warzywa faszerowane kurczakiem i ryżem z pietruszkową kruszonką

Warzywa faszerowane kurczakiem i ryżem z pietruszkową kruszonką

Omlet makaronowy z Varomy

Omlet makaronowy z Varomy

Pasta z warzyw z rosołu

Pasta z warzyw z rosołu

Korzyści zdrowotne