Urządzenia i Akcesoria
Kostka kokosowa (lamingtony)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
24 kawałki
Składniki
Ciasto
-
120 g cukru
-
4 jajka
-
200 g mąki tortowej
-
50 g mleka
-
100 g oleju
-
1 szczypta soli
-
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
Polewa kakaowa
-
200 - 250 g wiórków kokosowych
-
200 g masła pokrojonego na kawałki
-
180 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu gęstej
-
85 g cukru
-
70 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
20 g likieru migdałowego, np. amaretto20 g likieru kokosowego, np. Malibu® (opcjonalnie)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
3.3 g
Kalorie
1089.6 kJ /
260.2 kcal
Tłuszcz
19.9 g
Błonnik
2.3 g
Węglowodany
19.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KOKOS
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wafle z masą kokosową i dżemem porzeczkowym
3 godz. 50 min
Drożdżówki z makiem
2 godz. 40 min
Oponki drożdżowe z pomarańczową nutą
2 godz. 15 min
Rogaliki z marmoladą
50 min
Królewiec
9 godz. 45 min
Ciasto łabędzi puch
5 godz. 30 min
Drożdżówki z serem
1 godz.
Ciasto Snikers
26 godz.
Oponki serowe
45 min
Ciasto zebra
1 godz. 35 min
Piszinger kakaowy
12 godz. 30 min
Karpatka
5 godz.