Urządzenia i Akcesoria
Oliwa toskańska
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
250 g
Składniki
-
1 ząbek czosnku
-
250 g oliwy z oliwek
-
1 łyżka rozmarynu, świeżego tylko liście
-
1 łyżka liści tymianku, świeżych
-
2 liście szałwii, świeże (patrz wskazówka)
-
1 liść laurowy, suszony
-
½ łyżeczki nasion kolendry
-
2 łyżeczki ziaren pieprzu kolorowego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
3.1 mg
Białko
0.5 g
Kalorie
3757.1 kJ /
898 kcal
Tłuszcz
99.3 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
13.9 g
Węglowodany
3.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
MASŁA SMAKOWE
13 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sos bazyliowo-musztardowy
20 min
Sos pietruszkowy (persillade)
5 min
Chutney z czerwonej cebuli
24 godz.
Oliwa portugalska
10 min
Oliwa sycylijska
10 min
Oliwa aromatyzowana rozmarynem, szałwią i tymiankiem
10 min
Oliwa cytrynowo-rozmarynowa
2 godz. 20 min
Sos z octu balsamicznego do pieczonych warzyw
40 min
Oliwa bazyliowa
20 min
Oliwa chili
10 min
Masło z gorgonzolą i pieczonym czosnkiem
1 godz. 10 min
Oliwa czosnkowa
10 min