Urządzenia i Akcesoria
Oliwa toskańska
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
250 g
Składniki
-
1 ząbek czosnku
-
250 g oliwy z oliwek
-
1 łyżka rozmarynu, świeżego tylko liście
-
1 łyżka liści tymianku, świeżych
-
2 liście szałwii, świeże (patrz wskazówka)
-
1 liść laurowy, suszony
-
½ łyżeczki nasion kolendry
-
2 łyżeczki ziaren pieprzu kolorowego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
3.1 mg
Białko
0.5 g
Kalorie
3757.1 kJ /
898 kcal
Tłuszcz
99.3 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
13.9 g
Węglowodany
3.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
MASŁA SMAKOWE
13 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Oliwa czosnkowa
10 min
Sos balsamiczny
25 min
Salsa brava - pikantny sos pomidorowy
5 min
Oliwa portugalska
10 min
Oliwa sycylijska
10 min
Oliwa aromatyzowana rozmarynem, szałwią i tymiankiem
10 min
Oliwa cytrynowo-rozmarynowa
2 godz. 20 min
Winegret w stylu azjatyckim
10 min
Oliwa chili
10 min
Salsa z pomidorów i kolendry
1 godz. 5 min
Tapenada z zielonych oliwek
10 min
Dressing z sera pleśniowego w stylu amerykańskim
5 min