Urządzenia i Akcesoria
Smażone pierożki wonton
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
15 sztuk
Składniki
-
3 grzyby shiitake, suszone
-
woda gorąca, do namoczenia shiitake
-
40 g pieczarek przekrojonych na pół
-
50 g cebuli dymki pokrojonej na kawałki
-
25 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
-
1 łyżeczka sosu sojowego
-
1 łyżeczka oleju sezamowego
-
¼ łyżeczki suszonych płatków chili
-
¼ łyżeczki soli
-
120 g krewetek, surowych, obranych oczyszczonych
-
120 g mięsa wieprzowego, mielonego
-
15 płatów ciasta wonton (10 x 10 cm)
-
olej do głębokiego smażenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
1.3 g
Kalorie
430 kJ /
103 kcal
Tłuszcz
7.4 g
Błonnik
0.1 g
Węglowodany
35.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ORIENTALNA
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Operetta z owocami morza i kulkami ziemniaczanymi
2 godz. 10 min
Aioli
5 min
Pierożki na parze z wieprzowiną
1 godz.
Pieczone pierogi ze szpinakiem
1 godz. 10 min
Czebureki
2 godz. 35 min
Ciasto wonton
50 min
Babeczki ziemniaczane
1 godz. 10 min
Pierożki wonton z serem kozim i sosem Pistou
40 min
Lody zabajone
9 godz. 15 min
Pierogi z kapustą i mięsem wieprzowym na parze
1 godz. 35 min
Pierogi z farszem z surowych ziemniaków i boczku
1 godz. 15 min
Pierogi z mięsem
1 godz.