Urządzenia i Akcesoria
Paluszki serowo-szynkowe
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
60 sztuk
Składniki
-
200 g sera ementaler pokrojonego na kawałki
-
150 g szynki gotowanej pokrojonej na kawałki
-
280 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
2 jajka
-
130 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
30 g mleka
-
1 ½ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
97.7 mg
Białko
2 g
Kalorie
216.1 kJ /
51.7 kcal
Tłuszcz
3.1 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Węglowodany
3.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEKĄSKI
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Rozeta pizzowa do odrywania
1 godz. 45 min
Imprezowy pierścień z szynką i serem
2 godz.
Mini tarty z porem
1 godz.
Pieczone pierożki z szynką
2 godz. 30 min
Ślimaki na przerwę
2 godz. 15 min
Hot dogi kibica
1 godz. 50 min
Ciasteczka z cebulą i kminkiem
50 min
Paluchy serowe ze słonecznikiem
30 min
Bułki łobuza i spółki
1 godz. 55 min
Pizza „słońce”
1 godz. 45 min
Pizzowe ślimaczki z kurczakiem BBQ
2 godz. 20 min
Argentyńskie empanadas z kurczakiem
3 godz. 40 min