Krakersy z kapustą kiszoną i nasionami konopi

Krakersy z kapustą kiszoną i nasionami konopi

3.3 13 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
40 sztuk

Składniki

  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    50 g
  • kapusty kiszonej
    250 - 300 g
  • kaszy gryczanej, niepalonej
    200 g
  • nasion kolendry
    1 łyżeczka
  • marchewki pokrojonej na 2 cm kawałki
    120 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    30 g
  • nasion konopi łuskanych
    130 g
  • siemienia lnianego
    50 g
  • ziaren sezamu, białego
    30 g
  • octu jabłkowego
    30 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • sól gruboziarnista do posypania krakersów
  • mieszanki przypraw z chili
    ¼ łyżeczki
    ¼ łyżeczki papryki ostrej, mielonej

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 56.3 kcal / 235.8 kJ
Białko 2.8 g
Tłuszcz 3.1 g
Węglowodany 4.8 g
Błonnik 0.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...