Krakersy z kapustą kiszoną i nasionami konopi
TM5 TM6

Krakersy z kapustą kiszoną i nasionami konopi

3.3 (13 ocen)

Składniki

  • 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 250 - 300 g kapusty kiszonej
  • 200 g kaszy gryczanej, niepalonej
  • 1 łyżeczka nasion kolendry
  • 120 g marchewki, pokrojonej na 2 cm kawałki
  • 30 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 130 g nasion konopi, łuskanych
  • 50 g siemienia lnianego
  • 30 g ziaren sezamu, białego
  • 30 g octu jabłkowego
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • sól gruboziarnista, do posypania krakersów
  • ¼ łyżeczki mieszanki przypraw z chili

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
235.8 kJ / 56.3 kcal
Białko
2.8 g
Węglowodany
4.8 g
Tłuszcz
3.1 g
Błonnik
0.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy