Omlet makaronowy z Varomy

Omlet makaronowy z Varomy

4.3 90 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
3 porcje

Składniki

  • cebuli dymki tylko białej części, przekrojonej na pół
    50 - 60 g
  • suszonych pomidorów odsączonych z zalewy
    25 g
  • oliwy z oliwek
    15 g
  • szynki gotowanej, wędzonej w plastrach, pokrojonej w paski o grubości 5 mm
    100 g
  • sera feta pokruszonego
    60 g
  • makaronu, ugotowanego np. penne, spaghetti, farfalle (patrz wskazówka)
    250 - 280 g
  • jajek
    5
  • soli
    ¼ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • liści szpinaku baby, świeżych
    30 g
  • wody
    500 g
  • liście bazylii, świeże (opcjonalnie) do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 384.7 kcal / 1610.5 kJ
Białko 23 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 21.3 g
Błonnik 1.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...