Omlet makaronowy z Varomy
TM5 TM6

Omlet makaronowy z Varomy

4.3 (85 ocen)

Składniki

  • 50 - 60 g cebuli dymki, tylko białej części, przekrojonej na pół
  • 25 g suszonych pomidorów, odsączonych z zalewy
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 100 g szynki gotowanej, wędzonej, w plastrach, pokrojonej w paski o grubości 5 mm
  • 60 g sera feta, pokruszonego
  • 250 - 280 g makaronu, ugotowanego, np. penne, spaghetti, farfalle (patrz wskazówka)
  • 5 jajek
  • ¼ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 30 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 500 g wody
  • liście bazylii, świeże, do dekoracji (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1610.5 kJ / 384.7 kcal
Białko
23 g
Węglowodany
21.3 g
Tłuszcz
24 g
Błonnik
1.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy