Urządzenia i Akcesoria
Omlet makaronowy z Varomy
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
3 porcje
Składniki
-
50 - 60 g cebuli dymki tylko białej części, przekrojonej na pół
-
25 g suszonych pomidorów odsączonych z zalewy
-
15 g oliwy z oliwek
-
100 g szynki gotowanej, wędzonej w plastrach, pokrojonej w paski o grubości 5 mm
-
60 g sera feta pokruszonego
-
250 - 280 g makaronu, ugotowanego np. penne, spaghetti, farfalle (patrz wskazówka)
-
5 jajek
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
30 g liści szpinaku baby, świeżych
-
500 g wody
-
liście bazylii, świeże (opcjonalnie) do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
23 g
Kalorie
1610.5 kJ /
384.7 kcal
Tłuszcz
24 g
Błonnik
1.8 g
Węglowodany
21.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SPRYTNE GOTOWANIE
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tortille z kurczakiem i sosem curry
1h 5min
Kanapki z pulpetami z kurczaka
1h
Placuszki z kukurydzą i kolendrą
50min
Sałatka z makaronem razowym i jabłkiem
35min
Placki szpinakowe z dipem serowo-paprykowym
40min
Zapiekanka makaronowa à la cordon bleu
50min
Zapiekanka jaglana z kurczakiem i marchewką
1h
Naleśniki z kaszy pęczak ze szpinakiem
55min
Pizza z makaronu spaghetti (TM5, TM6)
1h 10min
Zapiekany biały ser z jabłkami
55min
Frittata z resztkami warzyw
35min
Zielone naleśniki z szynką i serem
55min