
Urządzenia i Akcesoria
Omlet makaronowy z Varomy
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
3 porcje
Składniki
-
50 - 60 g cebuli dymki tylko białej części, przekrojonej na pół
-
25 g suszonych pomidorów odsączonych z zalewy
-
15 g oliwy z oliwek
-
100 g szynki gotowanej, wędzonej w plastrach, pokrojonej w paski o grubości 5 mm
-
60 g sera feta pokruszonego
-
250 - 280 g makaronu, ugotowanego np. penne, spaghetti, farfalle (patrz wskazówka)
-
5 jajek
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
30 g liści szpinaku baby, świeżych
-
500 g wody
-
liście bazylii, świeże (opcjonalnie) do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
384.7 kcal /
1610.5 kJ
Białko
23 g
Tłuszcz
24 g
Węglowodany
21.3 g
Błonnik
1.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SPRYTNE GOTOWANIE
11 Przepisów
Polska
Polska