Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto na bułeczki
- 180 g wody
- 20 g oleju, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski i kopystki
- 60 g mleka
- 1 łyżka cukru
- 1 łyżeczka suchych drożdży
- 360 g mąki pszennej
Nadzienie mięsne
- 2 grzyby shiitake, świeże
- 2 cebule dymki, pokrojone na kawałki
- 80 g liści białej kapusty, pokrojonych na kawałki
- 15 - 20 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
- 2 ząbki czosnku
- 140 g mięsa wieprzowego, mielonego
- 40 g sosu sojowego
- ½ łyżeczki cukru
- 15 g sosu ostrygowego
- 10 g oleju sezamowego
- 500 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1032 kJ / 246 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pulpety z sosem cebulowo-migdałowym
50 min
Smażone bułeczki z wieprzowiną
1 godz. 5 min
Szaszłyki wołowe z salsą pomidorową
55 min
Drożdżowe bułeczki z za'atarem
1h 30 min
Smażone bułeczki z wołowiną
1h 30 min
Pierożki bánh bao z wieprzowiną i jajkiem przepiórczym
2 Std. 55 Min
Panko
1h 10 min
Litewskie bliny pszenno-owsiane
1h 10 min
Ciasto wonton
50 min
Pierożki na parze z wieprzowiną i krewetkami
2 godz.
Chińskie bułeczki na parze z wieprzowiną (Baozi)
2h 10min
Czebureki
2h 35 min