Bułeczki z wieprzowiną (Nikuman)

Bułeczki z wieprzowiną (Nikuman)

3.6 49 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
8 sztuk

Składniki

Ciasto na bułeczki
  • wody
    180 g
  • oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski i kopystki
    20 g
  • mleka
    60 g
  • cukru
    1 łyżka
  • suchych drożdży
    1 łyżeczka
  • mąki pszennej
    360 g
Nadzienie mięsne
  • grzyby shiitake, świeże
    2
    2 - 3 grzyby shiitake, suszone, uprzednio namoczone
  • cebule dymki pokrojone na kawałki
    2
  • liści białej kapusty pokrojonych na kawałki
    80 g
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
    15 - 20 g
  • ząbki czosnku
    2
  • mięsa wieprzowego, mielonego
    140 g
  • sosu sojowego
    40 g
  • cukru
    ½ łyżeczki
  • sosu ostrygowego
    15 g
  • oleju sezamowego
    10 g
  • wody
    500 g

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 246 kcal / 1032 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 37 g
Błonnik 2.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...