Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto na bułeczki
- 180 g wody
- 20 g oleju, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski i kopystki
- 60 g mleka
- 1 łyżka cukru
- 1 łyżeczka suchych drożdży
- 360 g mąki pszennej
Nadzienie mięsne
- 2 grzyby shiitake, świeże
- 2 cebule dymki, pokrojone na kawałki
- 80 g liści białej kapusty, pokrojonych na kawałki
- 15 - 20 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
- 2 ząbki czosnku
- 140 g mięsa wieprzowego, mielonego
- 40 g sosu sojowego
- ½ łyżeczki cukru
- 15 g sosu ostrygowego
- 10 g oleju sezamowego
- 500 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1032 kJ / 246 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Smażone bułeczki z wieprzowiną
1h 5min
Smażone bułeczki z wieprzowiną
1h 55min
Wolno gotowany boczek z makaronem i sosem barbecue (z osłoną noża miksującego)
4h 25min
Salami czekoladowe z bakaliami
4 Std.
Słodkie bułeczki (Navettes)
2h
Szaszłyki wołowe z salsą pomidorową
55min
Kurczak w cieście cytrynowym
20min
Chińskie bułeczki na parze z wieprzowiną (Baozi)
2 Std. 10 Min
Smażone bułeczki z wołowiną
1h 30min
Ramen z klopsikami z indyka
2h 25min
Bułki na parze
2 Std. 10 Min
Chinkali z mięsem i kolendrą
1h 40min