
Urządzenia i Akcesoria
Bułeczki z wieprzowiną (Nikuman)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
8 sztuk
Składniki
Ciasto na bułeczki
-
wody180 g
-
oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski i kopystki20 g
-
mleka60 g
-
cukru1 łyżka
-
suchych drożdży1 łyżeczka
-
mąki pszennej360 g
Nadzienie mięsne
-
grzyby shiitake, świeże2
-
cebule dymki pokrojone na kawałki2
-
liści białej kapusty pokrojonych na kawałki80 g
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry15 - 20 g
-
ząbki czosnku2
-
mięsa wieprzowego, mielonego140 g
-
sosu sojowego40 g
-
cukru½ łyżeczki
-
sosu ostrygowego15 g
-
oleju sezamowego10 g
-
wody500 g
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
246 kcal /
1032 kJ
Białko
10 g
Tłuszcz
6 g
Węglowodany
37 g
Błonnik
2.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA JAPOŃSKA
9 Przepisów
Polska
Polska