Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
- 10 g liści bazylii, świeżych
- 80 - 100 g sera mozzarella, pokrojonego na kawałki
- 20 g masła
- 200 g ryżu do risotto
- 80 g białego wina, wytrawnego
- 400 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona - ¼ łyżeczki soli (opcjonalnie)
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 50 g szynki, pokrojonej na paski grubości 5 mm
-
50
g zielonego groszku, konserwowego
lub 50 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego - mąka pszenna, ilość do panierowana
- 2 jajka, roztrzepane, do panierowania
- bułka tarta, do panierowania
- olej rzepakowy, ilość do głębokiego smażenia
- Wartości odżywcze
- na 8 sztuk
- Kalorie
- 10050 kJ / 2400.4 kcal
- Białko
- 88 g
- Węglowodany
- 217.2 g
- Tłuszcz
- 130 g
- Błonnik
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Podhalańskie moskole
1h
Oładki ziemniaczane z grzybami
1h 10 min
Carimañolas z mięsem i serem
3 Std. 5 Min
Suflet szpinakowo-serowy
40 min
Sos majonezowy z chimichurri
10 min
Fataya z łososiem i pikantnym sosem
2 godz. 10 min
Bułeczki z sera gruyère
45 min
Krem angielski (Crème anglaise)
2h 25min
Sycylijskie arancini z mięsem
3 Std. 5 Min
Ryba w cieście bazyliowym
1h
Empanadas z kurczakiem i jajkiem
2h 30min
Empanadas z wołowiną
3h 40min