Urządzenia i Akcesoria
Sycylijskie arancini
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
8 sztuk
Składniki
-
50 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
-
10 g liści bazylii, świeżych
-
80 - 100 g sera mozzarella pokrojonego na kawałki
-
20 g masła
-
200 g ryżu do risotto
-
80 g białego wina, wytrawnego
-
400 g wody
-
1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
¼ łyżeczki soli (opcjonalnie)
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
50 g szynki pokrojonej na paski grubości 5 mm
-
50 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego50 g zielonego groszku, konserwowego
-
mąka pszenna ilość do panierowana
-
2 jajka roztrzepane, do panierowania
-
bułka tarta do panierowania
-
olej rzepakowy ilość do głębokiego smażenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 8 sztuk
Białko
88 g
Kalorie
10050 kJ /
2400.4 kcal
Tłuszcz
130 g
Błonnik
11 g
Węglowodany
217.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SPRYTNE GOTOWANIE
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Spaghetti z sosem szparagowym (TM7)
55min
Liczi martini
35min
Paluszki serowe z pestkami dyni
1h 30min
Karnawałowe castagnole
1h
Wrapy à la moussaka
50min
Salsa Verde
15min
Chrupiące paluszki z kurczaka (goujons)
40min
Kąski marchewkowo-ziemniaczane (TM5)
30min
Borówkowy moktajl z rozmarynem
10min
Eklerki pistacjowe
4h
Bułeczki bao z wieprzowiną w sosie BBQ
2h 10min
Spaghetti diavolo z makaronem pełnoziarnistym (TM7)
40min