Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g wody
- 300 g mąki pszennej
- 30 g wody, bardzo zimnej
- skrobia kukurydziana, do oprószenia rąk i blatu
- Wartości odżywcze
- na 1 sztuka
- Kalorie
- 65 kJ / 16 kcal
- Białko
- 0.5 g
- Węglowodany
- 3.3 g
- Tłuszcz
- 0.1 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pierożki wonton z serem kozim i sosem Pistou
40min
Pierogi z kapustą i mięsem wieprzowym na parze
1h 35min
Zupa Pho
1h 20min
Smażone pierożki wonton
1h 25min
Pierożki na parze z wieprzowiną i krewetkami
2 Std.
Pierożki bánh bao z wieprzowiną i jajkiem przepiórczym
2h 55min
Kartacze z mięsem
1h
Jiaozi z wołowiną i porem
1h 30min
Pierożki shaomai
2 Std.
Pielmieni
1h 10min
Azjatyckie spring rolls
1h 20min
Japońska zupa ramen
1h 50 min