
Urządzenia i Akcesoria
Chinkali z mięsem i kolendrą
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
20 sztuk
Składniki
Ciasto
-
275 g wody
-
30 g oleju słonecznikowego
-
500 g mąki pszennej
-
½ łyżeczki soli
Farsz
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
15 g czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
15 g kolendry, świeżej tylko liście
-
250 g wody plus dodatkowa ilość do gotowania chinkali
-
1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
500 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
-
¾ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do gotowania chinkali
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego plus dodatkowa ilość do podania
-
mąka pszenna ilość do oprószenia blatu i deski do krojenia
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
177.4 kcal /
743 kJ
Białko
8.3 g
Tłuszcz
5.5 g
Węglowodany
24.3 g
Błonnik
1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PIEROGI
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Kibiny litewskie
2h 35min
Precle nadziewane serem, salami i jalapeño
2h 15min
Orientalne bułeczki na parze z mięsem drobiowym z rosołu
2h 5min
Smażone bułeczki z wołowiną
1h 30min
Pierożki na parze z wieprzowiną i krewetkami
2h
Empanadas z wołowiną
3h 40min
Pierożki bánh bao z wieprzowiną i jajkiem przepiórczym
2h 55min
Jiaozi z wołowiną i porem
1h 30min
Trdelník
2h 30min
Chaczapuri adżarskie
1h 45min
Pielmieni
1h 10min
Pita
2h 30min