Chinkali z mięsem i kolendrą

Chinkali z mięsem i kolendrą

4.5 2.2K ocen
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
20 sztuk

Składniki

Ciasto
  • wody
    275 g
  • oleju słonecznikowego
    30 g
  • mąki pszennej
    500 g
  • soli
    ½ łyżeczki
Farsz
  • cebuli przekrojonej na pół
    150 g
  • ząbki czosnku
    2
  • czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    15 g
    15 g zielonej papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • kolendry, świeżej tylko liście
    15 g
    15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • wody plus dodatkowa ilość do gotowania chinkali
    250 g
  • koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    1 czubata łyżeczka
    1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
    500 g
  • soli plus dodatkowa ilość do gotowania chinkali
    ¾ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, świeżo mielonego plus dodatkowa ilość do podania
    ½ łyżeczki
  • mąka pszenna ilość do oprószenia blatu i deski do krojenia
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 177.4 kcal / 743 kJ
Białko 8.3 g
Tłuszcz 5.5 g
Węglowodany 24.3 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...