
Urządzenia i Akcesoria
Chinkali z mięsem i kolendrą
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
20 sztuk
Składniki
Ciasto
-
wody275 g
-
oleju słonecznikowego30 g
-
mąki pszennej500 g
-
soli½ łyżeczki
Farsz
-
cebuli przekrojonej na pół150 g
-
ząbki czosnku2
-
czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki15 g
-
kolendry, świeżej tylko liście15 g
-
wody plus dodatkowa ilość do gotowania chinkali250 g
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM1 czubata łyżeczka
-
mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki500 g
-
soli plus dodatkowa ilość do gotowania chinkali¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, świeżo mielonego plus dodatkowa ilość do podania½ łyżeczki
-
mąka pszenna ilość do oprószenia blatu i deski do krojenia
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
177.4 kcal /
743 kJ
Białko
8.3 g
Tłuszcz
5.5 g
Węglowodany
24.3 g
Błonnik
1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PIEROGI
9 Przepisów
Polska
Polska