
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 - 90 g wody
- 170 g mąki z brązowego ryżu
- 90 g mąki z cieciorki
- 20 g oliwy z oliwek
- 2 białka
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki sody oczyszczonej
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 265.8 kcal / 1112.2 kJ
- Białko
- 8.7 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Węglowodany
- 41.5 g
- Błonnik
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Sód
- 444.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia (bez glutenu)
1 godz.
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba II
10 min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba I
10 min
Mazurek bezglutenowy
2 godz. 15 min
Bezglutenowy chleb ryżowo-gryczany
2 godz. 45 min
Bezglutenowe brazylijskie bułeczki serowe
2 godz. 30 min
Muffiny bezglutenowe z musem śliwkowym
1 godz. 45 min
Bezglutenowe bułki
1 godz. 15 min
Ekspresowy chleb bezglutenowy
2 godz. 25 min
Pizza bezglutenowa z szynką parmeńską i rukolą
1 godz. 30 min
Bezglutenowa pizza z oliwkami i kiełbaskami
2 godz. 50 min
Ciasto marchewkowo-pomarańczowe (bez glutenu)
2 godz.