Znudziły Ci się sycące, rozgrzewające posiłki? Na szczęście wiosna jest już blisko! Nadszedł czas, aby Twoje dania nabrały lekkości i zawierały długo wyczekiwane wiosenne produkty. Zapoznaj się z naszymi pomysłami na sezonowe i szybkie przepisy.
Zupa krem z zielonych szparagów
Gotowanie na parze szparagów (500-800 g)
Tagliatelle z zielonymi szparagami
Zupa krem ze szparagów
Makaron ze szparagami i zielonym groszkiem
Łosoś z cytrynowym sosem holenderskim, szparagami i ryżem
Sałatka z grejpfrutem i szparagami
Zielone szparagi z łososiem i jajkami w koszulkach
Szparagi z soczewicą i salsą verde
Szafranowe risotto ze szparagami
Sałatka ziemniaczana z tuńczykiem i szparagami
Zupa ze szparagami i szynką serrano
Zupa botwinka
Tarta z botwinką i serem feta
Placki warzywne z botwinką
Pilaw z botwinką i souvlaki wieprzowe na patyku
Chłodnik z botwinki
Smoothie z botwinki
Kofty z mąką z ciecierzycy na paście jogurtowej z botwiną
Smoothie bowl z botwiną i sokiem pomarańczowym
Chłodnik litewski
Zupa z rzodkiewkami i jajkami w koszulkach
Sałatka z buraków z pomarańczowym winegretem
Sałatka z łososiem, szparagami i młodymi ziemniakami
Rabarbarowe ślimaczki
Drożdżówki z ricottą i rabarbarem
Orkiszowa galette z rabarbarem
Trifle z rabarbarem
Tarta z rabarbarem i bezą
Rabarbar pod kruszonką
Sernik z rabarbarem
Clafoutis z rabarbarem
Kompot z rabarbaru
Brioszka z dżemem rabarbarowym
Kompot rabarbarowy z imbirem i pomarańczą
Sorbet rabarbarowo-truskawkowy