
Urządzenia i Akcesoria
Wiosenna sałatka z roszponki w sosie curry
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
4 porcje
Składniki
-
orzechów włoskich, łuskanych, połówek40 g
-
ząbek czosnku1
-
cebuli przekrojonej na pół35 g
-
oleju słonecznikowego15 g
-
jabłek ze skórką, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki100 g
-
curry, mielonego2 łyżeczki
-
śmietany, 12% tłuszczu150 g
-
octu owocowego np. jabłkowego20 g
-
soli¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ szczypty
-
cukru½ łyżeczki
-
roszponki250 - 300 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
187.8 kcal /
785.5 kJ
Białko
4.5 g
Tłuszcz
14.7 g
Węglowodany
10.9 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
3.7 g
Sód
471.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KRAINA WEGE
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Sałatka z jarmużu z burakiem
45 min
Sałatka z burakami i gruszką
25 min
Sałatka brokułowa
30 min
Masło ziołowe
10 min
Sałatka z botwiny z malinowym winegretem
15 min
Kolorowe kulki z kurczaka
1 godz. 15 min
Sałatka grecka z dressingiem z serem feta
35 min
Sałatka jubileuszowa Agnieszki Wieczorek
25 min
Sałatka z młodych ziemniaków
50 min
Sos z octu balsamicznego i musztardy
5 min
Sałatka ze szpinaku z suszonymi pomidorami
40 min
Sałata z sosem winegret
5 min