
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
- 1 ząbek czosnku
-
35
g cebuli przekrojonej na pół
lub 35 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół - 15 g oleju słonecznikowego
- 100 g jabłek ze skórką, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
- 2 łyżeczki curry, mielonego
- 150 g śmietany, 12% tłuszczu
- 20 g octu owocowego np. jabłkowego
- ¾ łyżeczki soli
- ¼ szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki cukru
- 250 - 300 g roszponki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 187.8 kcal / 785.5 kJ
- Białko
- 4.5 g
- Tłuszcz
- 14.7 g
- Węglowodany
- 10.9 g
- Błonnik
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Sód
- 471.2 mg