Wiosenna sałatka z roszponki w sosie curry
TM5 TM6

Wiosenna sałatka z roszponki w sosie curry

Składniki

  • 40 g orzechów włoskich, połówek, łuskanych
  • 1 ząbek czosnku
  • 35 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 15 g oleju słonecznikowego
  • 100 g jabłek, ze skórką, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
  • 2 łyżeczki curry, mielonego
  • 150 g śmietany, 12% tłuszczu
  • 20 g octu owocowego, np. jabłkowego
  • ¾ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki cukru
  • 250 - 300 g roszponki

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
638 kJ / 152 kcal
Białko
4 g
Węglowodany
7 g
Tłuszcz
12 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie