Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
- 1 ząbek czosnku
-
35
g cebuli, przekrojonej na pół
lub 35 g czerwonej cebuli, przekrojonej na pół - 15 g oleju słonecznikowego
- 100 g jabłek, ze skórką, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
- 2 łyżeczki curry, mielonego
- 150 g śmietany, 12% tłuszczu
- 20 g octu owocowego, np. jabłkowego
- ¾ łyżeczki soli
- ¼ szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki cukru
- 250 - 300 g roszponki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 785.5 kJ / 187.8 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 10.9 g
- Tłuszcz
- 14.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 471.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałata z sosem winegret
5 Min
Sałatka z wędzonym pstrągiem i sosem vinegret z mango
20 Min
Carpaccio z buraków z cukinią (TM6)
15 Min
Napój z zielonej pietruszki
15 Min
Sałatka ziemniaczana z ziołowym sosem winegret (TM5)
45min
Dip jogurtowy z żurawiną i curry
20 Min
Sałatka z białych szparagów
3 Std.
Sałatka ze szparagami, młodymi ziemniakami i serem korycińskim
45min
Sałatka z botwiny z malinowym winegretem
15 Min
Sałatka jubileuszowa Agnieszki Wieczorek
25 Min
Włoskie masło ziołowe
5 Min
Sałatka ze szpinaku z suszonymi pomidorami
40min