Wiosenna sałatka z roszponki w sosie curry

Wiosenna sałatka z roszponki w sosie curry

4.5 158 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
4 porcje

Składniki

  • orzechów włoskich, łuskanych, połówek
    40 g
  • ząbek czosnku
    1
  • cebuli przekrojonej na pół
    35 g
    35 g czerwonej cebuli, przekrojonej na pół
  • oleju słonecznikowego
    15 g
  • jabłek ze skórką, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
    100 g
  • curry, mielonego
    2 łyżeczki
  • śmietany, 12% tłuszczu
    150 g
  • octu owocowego np. jabłkowego
    20 g
  • soli
    ¾ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ szczypty
  • cukru
    ½ łyżeczki
  • roszponki
    250 - 300 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 187.8 kcal / 785.5 kJ
Białko 4.5 g
Tłuszcz 14.7 g
Węglowodany 10.9 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 3.7 g
Sód 471.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...