Urządzenia i Akcesoria
Wiosenna sałatka z roszponki w sosie curry
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
4 porcje
Składniki
-
40 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
-
1 ząbek czosnku
-
35 g czerwonej cebuli, przekrojonej na pół35 g cebuli przekrojonej na pół
-
15 g oleju słonecznikowego
-
100 g jabłek ze skórką, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
2 łyżeczki curry, mielonego
-
150 g śmietany, 12% tłuszczu
-
20 g octu owocowego np. jabłkowego
-
¾ łyżeczki soli
-
¼ szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki cukru
-
250 - 300 g roszponki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
471.2 mg
Białko
4.5 g
Kalorie
785.5 kJ /
187.8 kcal
Tłuszcz
14.7 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
3.7 g
Węglowodany
10.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KRAINA WEGE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka z burakami i gruszką
25 Min
Sałata z sosem winegret
5 Min
Sałatka brokułowa
30 Min
Włoska sałatka z makaronem i pesto
35 Min
Sałatka ze szpinaku z suszonymi pomidorami
40 Min
Sałatka z botwiny z malinowym winegretem
15 Min
Sałatka jubileuszowa Agnieszki Wieczorek
25 Min
Sos z octu balsamicznego i musztardy
5 Min
Sałatka Waldorf
15 Min
Masło ziołowe
10 Min
Sałatka z rukolą i pieczarkami
30 Min
Sałatka grecka z dressingiem z serem feta
35 Min