
Urządzenia i Akcesoria
Wiosenna zupa minestrone
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
cebule dymki przekrojone na pół, ze szczypiorem, pokrojonym na 2 cm kawałki3
-
ząbek czosnku1
-
oleju15 g
-
selera naciowego pokrojonego w 5 mm plastry80 - 100 g
-
zielonej fasolki szparagowej, świeżej bez łyka, pokrojonej na 3 cm kawałki100 g
-
dyni pokrojonej na 1 cm kawałki150 g
-
marchewki pokrojonej na 1 cm kawałki120 g
-
tymianku, świeżego½ łyżeczki
-
soli¾ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
bulionu warzywnego, płynnego (patrz wskazówka)1200 g
-
makaronu do zupy, suchego drobnego, np. muszelek, kolanek, kokardek180 g
-
liści szpinaku baby, świeżych pokrojonych w 1 cm paski60 g
-
fasoli cannelini, z puszki odsączonej z zalewy240 g
-
zielonego groszku, świeżego120 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżka
-
ser parmezan, tarty (opcjonalnie) do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
387.3 kcal /
1620.3 kJ
Białko
17 g
Tłuszcz
5.2 g
Węglowodany
70.3 g
Błonnik
10.7 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Sód
546.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEDZ SEZONOWO - WIOSNA
10 Przepisów
Polska
Polska