![Carpaccio z kalarepy i jabłka z pesto pietruszkowym Carpaccio z kalarepy i jabłka z pesto pietruszkowym](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/DBA86A13-59AD-4FE5-A923-41396CB51A48/Derivates/bb9371b6-4af5-43e1-8f69-0926c461829f.jpg)
Wersje kompatybilne
Carpaccio z kalarepy i jabłka z pesto pietruszkowym
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sos musztardowy
- 20 g oleju z pestek winogron
- 15 g octu jabłkowego
- 1 łyżeczka musztardy francuskiej
- ½ łyżeczki soli
- 1 - 2 łyżeczki cukru
Pesto pietruszkowe
- 30 - 40 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
- 40 g migdałów, w płatkach
- 35 - 40 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 1 - 2 ząbki czosnku
- ½ - ¾ łyżeczki soli
- ½ - 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 70 - 80 g oleju z pestek winogron
Carpaccio z kalarepy i jabłka
- 1 jabłko (180-200 g), bez gniazd nasiennych
- 1 kalarepa (160-180 g)
- 4 kromki chleba
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1972 kJ / 471 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 34.2 g
- Tłuszcz
- 37.1 g
- Błonnik
- 5.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka z soczewicą i burakiem
45 Min
Sałatka ze szparagami i kaszą jaglaną
55 min
Cykoria zapiekana w cieście francuskim
1 godz. 5 min
Sałatka z żółtej soczewicy z fetą, orzechami laskowymi i grejpfrutem
35 Min
Dip buraczkowy z serkiem kremowym
10 min
Sałatka z pieczonym bakłażanem z dressingiem tahini
45 Min
Sałatka z młodymi ziemniakami i wędzonym łososiem
1 Std.
Pasta z jarmużu
15min
Dressing borówkowo-balsamiczny
5 min
Sałatka z jeżynowym sosem winegret
20 Min
Wiosenna sałatka z roszponki w sosie curry
10 min
Sałatka z kozim serem i dressingiem z prażonych nerkowców
25min