Wersje kompatybilne
Carpaccio z kalarepy i jabłka z pesto pietruszkowym
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sos musztardowy
- 20 g oleju z pestek winogron
- 15 g octu jabłkowego
- 1 łyżeczka musztardy francuskiej
- ½ łyżeczki soli
- 1 - 2 łyżeczki cukru
Pesto pietruszkowe
- 30 - 40 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
- 40 g migdałów, w płatkach
- 35 - 40 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 1 - 2 ząbki czosnku
- ½ - ¾ łyżeczki soli
- ½ - 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 70 - 80 g oleju z pestek winogron
Carpaccio z kalarepy i jabłka
- 1 jabłko (180-200 g), bez gniazd nasiennych
- 1 kalarepa (160-180 g)
- 4 kromki chleba
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1972 kJ / 471 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 34.2 g
- Tłuszcz
- 37.1 g
- Błonnik
- 5.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka z jarmużu z burakiem
45 min
Pesto z rukoli i orzechów laskowych
10min
Pesto z jarmużu
25 min
Surówka z jarmużem i jabłkiem
15 Min
Wiosenna sałatka z roszponki w sosie curry
10min
Sałatka z botwiny z malinowym winegretem
15 Min
Podpłomyk ze szparagami i orzechami
1h 15min
Sałatka ze szparagami i kaszą jaglaną
55 min
Hummus z bobu
1h
Pesto z rukoli
10min
Roladki z bakłażana z pastą orzechową
50 min
Sałatka z czerwonych buraków i jabłek
1sa 55 dk