
Urządzenia i Akcesoria
Carpaccio z kalarepy i jabłka z pesto pietruszkowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
Sos musztardowy
-
oleju z pestek winogron20 g
-
octu jabłkowego15 g
-
musztardy francuskiej1 łyżeczka
-
soli½ łyżeczki
-
cukru1 - 2 łyżeczki
Pesto pietruszkowe
-
orzechów włoskich, łuskanych, połówek30 - 40 g
-
migdałów, w płatkach40 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście35 - 40 g
-
ząbki czosnku1 - 2
-
soli½ - ¾ łyżeczki
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego½ - 1 łyżka
-
oleju z pestek winogron70 - 80 g
Carpaccio z kalarepy i jabłka
-
jabłko (180-200 g), bez gniazd nasiennych1
-
kalarepa (160-180 g)1
-
kromki chleba4
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
471 kcal /
1972 kJ
Białko
6.6 g
Tłuszcz
37.1 g
Węglowodany
34.2 g
Błonnik
5.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WEGAŃSKA KUCHNIA
9 Przepisów
Polska
Polska