Urządzenia i Akcesoria
Zupa z kalarepy
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
2 - 3 kalarepy (500-600 g), razem z liśćmi (patrz wskazówka)
-
10 g koperku, świeżego tylko liście
-
5 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
200 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
100 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
150 g chudego boczku, wędzonego pokrojonego w 1 cm kostkę
-
15 g oleju rzepakowego15 g masła
-
1000 g wody
-
1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
2 - 3 liście laurowe, suszone
-
3 ziarna ziela angielskiego
-
250 g ziemniaków pokrojonych w 1 cm kostkę
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
30 g kaszy manny
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
694 mg
Białko
7.8 g
Kalorie
1087.2 kJ /
259.7 kcal
Tłuszcz
16.7 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Węglowodany
26.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Moczka
45 Min
Makówki (Makiełki)
35 Min
Modro kapusta
45 Min
Kapusta czerwona na ciepło
35 Min
Krem z młodej kalarepy z olejem koperkowym
50 Min
Zupa kalafiorowo-ziemniaczana z kabanosami
40 Min
Kapuśniak z młodej kapusty
40 Min
Zupa krem z liści rzodkiewki z rzodkiewkami na parze
40 Min
Zupa z kopru włoskiego i sera
20 Min
Zupa z kapusty włoskiej z kiełbasą
40 Min
Zupa szpinakowa z batatami
35 Min
Zupa ziemniaczana
1 Std.