
Urządzenia i Akcesoria
Zupa z kalarepy
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
kalarepy (500-600 g), razem z liśćmi (patrz wskazówka)2 - 3
-
koperku, świeżego tylko liście10 g
-
natki pietruszki, świeżej tylko liście5 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki200 g
-
korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki100 g
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbki czosnku2
-
chudego boczku, wędzonego pokrojonego w 1 cm kostkę150 g
-
masła15 g
-
wody1000 g
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
liście laurowe, suszone2 - 3
-
ziarna ziela angielskiego3
-
ziemniaków pokrojonych w 1 cm kostkę250 g
-
soli1 - 1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
kaszy manny30 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
259.7 kcal /
1087.2 kJ
Białko
7.8 g
Tłuszcz
16.7 g
Węglowodany
26.5 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Sód
694 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIOSNA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zielona zupa minestrone
40 min
Zupa krem z młodej kapusty z pulpecikami
1 godz.
Zupa z rzodkiewkami i jajkami w koszulkach
45 min
Zupa maślankowa z fasolką szparagową
45 min
Zupa kalafiorowo-ziemniaczana z kabanosami
40 min
Zupa krem ziemniaczano-szpinakowa, wytrawny flan jajeczny
45 min
Zupa z kapusty włoskiej z kiełbasą
40 min
Zupa kapuściano-paprykowa z szynką drobiową
40 min
Zupa ziemniaczana z fasolką szparagową i cielęciną
1 godz.
Krem z młodej kalarepy z olejem koperkowym
50 min
Kapuśniak z młodej kapusty
40 min
Zupa ziemniaczana
1 godz.