Zupa z kalarepy

Zupa z kalarepy

4.4 723 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji

Składniki

  • kalarepy (500-600 g), razem z liśćmi (patrz wskazówka)
    2 - 3
  • koperku, świeżego tylko liście
    10 g
  • natki pietruszki, świeżej tylko liście
    5 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    200 g
  • korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
    100 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • ząbki czosnku
    2
  • chudego boczku, wędzonego pokrojonego w 1 cm kostkę
    150 g
  • masła
    15 g
    15 g oleju rzepakowego
  • wody
    1000 g
  • koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • liście laurowe, suszone
    2 - 3
  • ziarna ziela angielskiego
    3
  • ziemniaków pokrojonych w 1 cm kostkę
    250 g
  • soli
    1 - 1 ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • kaszy manny
    30 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 259.7 kcal / 1087.2 kJ
Białko 7.8 g
Tłuszcz 16.7 g
Węglowodany 26.5 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Sód 694 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...