Urządzenia i Akcesoria
Zupa z kalarepy
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
2 - 3 kalarepy (500-600 g), razem z liśćmi (patrz wskazówka)
-
10 g koperku, świeżego tylko liście
-
5 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
200 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
100 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
150 g chudego boczku, wędzonego pokrojonego w 1 cm kostkę
-
15 g oleju rzepakowego15 g masła
-
1000 g wody
-
1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
2 - 3 liście laurowe, suszone
-
3 ziarna ziela angielskiego
-
250 g ziemniaków pokrojonych w 1 cm kostkę
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
30 g kaszy manny
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
694 mg
Białko
7.8 g
Kalorie
1087.2 kJ /
259.7 kcal
Tłuszcz
16.7 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Węglowodany
26.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa z kapusty włoskiej z kiełbasą
40 min
Krem z młodej kalarepy z olejem koperkowym
50 min
Zielona zupa minestrone
40 min
Zupa z rzodkiewkami i jajkami w koszulkach
45 min
Zupa kalafiorowo-ziemniaczana z kabanosami
40 min
Kapuśniak z młodej kapusty
40 min
Zupa kapuściano-paprykowa z szynką drobiową
40 min
Zupa krem ziemniaczano-szpinakowa, wytrawny flan jajeczny
45 min
Zupa ziemniaczana
1 godz.
Kapusta gotowana
30 min
Modro kapusta
45 min
Kapusta czerwona na ciepło
35 min