Krewetki z warzywami na liściach sałaty

Krewetki z warzywami na liściach sałaty

4.4 11 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • krewetek tygrysich, surowych, obranych oczyszczonych, pokrojonych na 1 cm kawałki
    400 g
  • wina ryżowego
    20 g
  • pieprzu białego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • prażynek o smaku krewetek
    50 g
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 1 cm plastry
    30 g
  • ząbków czosnku
    30 g
  • oleju sezamowego
    20 g
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 0.5 cm kostkę
    80 g
  • selera naciowego bez liści, pokrojonego w 0.5 cm kostkę
    100 g
  • bonito w proszku (opcjonalnie)
    ½ łyżeczki
    ½ łyżeczki płatków bonito, suszonych, (patrz wskazówka)
  • cukru
    ½ łyżeczki
  • soli
    ½ łyżeczki
  • sałaty rzymskiej tylko liście
    200 g
  • kolendra, świeża (opcjonalnie) tylko liście, posiekana, ilość do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 189 kcal / 791 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 8 g
Błonnik 0.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...