Krewetki z warzywami na liściach sałaty
TM5 TM6

Krewetki z warzywami na liściach sałaty

Składniki

  • 400 g krewetek tygrysich, surowych, obranych, oczyszczonych, pokrojonych na 1 cm kawałki
  • 20 g wina ryżowego
  • ½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
  • 50 g prażynek o smaku krewetek
  • 30 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 1 cm plastry
  • 30 g ząbków czosnku
  • 20 g oleju sezamowego
  • 80 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 0.5 cm kostkę
  • 100 g selera naciowego, bez liści, pokrojonego w 0.5 cm kostkę
  • ½ łyżeczki bonito w proszku (opcjonalnie)
  • ½ łyżeczki cukru
  • ½ łyżeczki soli
  • 200 g sałaty rzymskiej, tylko liście
  • kolendra, świeża, tylko liście, posiekana, ilość do dekoracji (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
791 kJ / 189 kcal
Białko
14 g
Węglowodany
8 g
Tłuszcz
13 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo®  i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów  – bez żadnych haczyków! 

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie