
Urządzenia i Akcesoria
Krewetki z warzywami na liściach sałaty
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
krewetek tygrysich, surowych, obranych oczyszczonych, pokrojonych na 1 cm kawałki400 g
-
wina ryżowego20 g
-
pieprzu białego, mielonego½ łyżeczki
-
prażynek o smaku krewetek50 g
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 1 cm plastry30 g
-
ząbków czosnku30 g
-
oleju sezamowego20 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 0.5 cm kostkę80 g
-
selera naciowego bez liści, pokrojonego w 0.5 cm kostkę100 g
-
bonito w proszku (opcjonalnie)½ łyżeczki
-
cukru½ łyżeczki
-
soli½ łyżeczki
-
sałaty rzymskiej tylko liście200 g
-
kolendra, świeża (opcjonalnie) tylko liście, posiekana, ilość do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
189 kcal /
791 kJ
Białko
14 g
Tłuszcz
13 g
Węglowodany
8 g
Błonnik
0.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA CHIŃSKA
9 Przepisów
Polska
Polska