
Urządzenia i Akcesoria
Krewetki z warzywami na liściach sałaty
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
krewetek tygrysich, surowych, obranych oczyszczonych, pokrojonych na 1 cm kawałki400 g
-
wina ryżowego20 g
-
pieprzu białego, mielonego½ łyżeczki
-
prażynek o smaku krewetek50 g
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 1 cm plastry30 g
-
ząbków czosnku30 g
-
oleju sezamowego20 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 0.5 cm kostkę80 g
-
selera naciowego bez liści, pokrojonego w 0.5 cm kostkę100 g
-
bonito w proszku (opcjonalnie)½ łyżeczki
-
cukru½ łyżeczki
-
soli½ łyżeczki
-
sałaty rzymskiej tylko liście200 g
-
kolendra, świeża (opcjonalnie) tylko liście, posiekana, ilość do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
189 kcal /
791 kJ
Białko
14 g
Tłuszcz
13 g
Węglowodany
8 g
Błonnik
0.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA CHIŃSKA
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Sałatka sycylijska z krewetkami
40 min
Sałatka z ośmiornicą (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
8 godz.
Przystawka z melona i krewetek
30 min
Polędwica wołowa w papilotach ze szpinakiem
45 min
Ostra zupa z owocami morza (Tom Yum)
30 min
Owoce morza w sosie pomidorowo-ziołowym
30 min
Zupa miso, owoce morza w sake z ryżem
1 godz. 5 min
Tajskie paczuszki z łososia na parze
1 godz. 20 min
Krewetki curry
1 godz. 50 min
Krewetki w przyprawie pięć smaków z ryżem i warzywami
45 min
Krewetki z orzechami nerkowca
40 min
Chiński makaron z krewetkami i sosem czosnkowym
1 godz. 15 min