Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z zielonej sałaty
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
60 g ryżu białego, długoziarnistego
-
6 - 8 liści sałaty masłowej
-
1 ząbek czosnku (opcjonalnie)
-
700 g wody
-
250 g mleka (patrz wskazówka)
-
5 g masła
-
1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM (opcjonalnie)
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
331.7 mg
Białko
3.5 g
Kalorie
443.9 kJ /
106.1 kcal
Tłuszcz
3.3 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
15.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Barszcz zabielany i kurczak w sosie ze szpinakiem
1 godz. 10 min
Spiralizowana cukinia w kremowym pesto z awokado (TM7, TM6, TM5)
30 min
Spaghetti carbonara (TM7)
40 min
Spiralizowana dynia z białą kiełbasą, gorgonzolą i orzechami (TM6, TM7)
25 min
Sałatka ze spiralizowanych jabłek z cytrusowym dressingiem (TM6, TM7)
15 min
Makaron z brokułami i kurczakiem w sosie orzechowym
40 min
Mini zielone shakshuki
45 min
Mini shakshuki z fetą
20 min
Sałatka grecka ze spiralizowanym ogórkiem (TM7, TM6, TM5)
25 min
Jajka sadzone (Thermomix® Nester)
15 min
Chałka z waniliową kruszonką
1 godz. 5 min