
Urządzenia i Akcesoria
Makaron ze spiralizowanej kalarepy w sosie ziołowym (TM6)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
kalarepy Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)1000 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście15 g
-
kolendry, świeżej tylko liście10 g
-
trybuli, świeżej (opcjonalnie) tylko liście10 g
-
koperku, świeżego tylko liście5 g
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki80 g
-
masła pokrojonego na kawałki40 g
-
mleka500 g
-
mąki pszennej40 g
-
soli plus dodatkowa ilość do smaku¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej¼ łyżeczki
-
szynki parmeńskiej6 - 8 plastrów
-
szczypiorku, świeżego posiekanego5 g
-
crème fraîche, min. 30% tłuszczu (patrz wskazówka)150 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego2 łyżeczki
-
cukru2 szczypty
-
awokado pokrojone w plastry1
-
cytryna (opcjonalnie) pokrojona w plastry, do dekoracji1
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
366.4 kcal /
1533.1 kJ
Białko
17.6 g
Tłuszcz
23.6 g
Węglowodany
25.3 g
Błonnik
9.3 g
Tłuszcz nasycony
11.5 g
Sód
1038.9 mg