
Urządzenia i Akcesoria
Jabłkowe millefeuille z roszponką i orzechami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
6 porcji
Składniki
-
jabłka ekologiczne (ok. 200 g każde)2
-
ocet jabłkowy do posmarowania jabłek
-
orzechów, całych, mieszanych np. migdałów, orzechów włoskich, laskowych (patrz wariant)80 g
-
ząbek czosnku½ - 1
-
serka kremowego podzielonego na kawałki200 g
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu50 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
roszponki plus dodatkowa ilość do dekoracji100 - 150 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
255 kcal /
1066 kJ
Białko
8 g
Tłuszcz
20 g
Węglowodany
9 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Sód
260 mg