Jabłkowe millefeuille z roszponką i orzechami

Jabłkowe millefeuille z roszponką i orzechami

4.3 23 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
6 porcji

Składniki

  • 2 jabłka ekologiczne (ok. 200 g każde)
  • ocet jabłkowy do posmarowania jabłek
  • 80 g orzechów, całych, mieszanych np. migdałów, orzechów włoskich, laskowych (patrz wariant)
  • ½ - 1 ząbek czosnku
  • 200 g serka kremowego podzielonego na kawałki
  • 50 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
    50 g jogurtu greckiego
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 100 - 150 g roszponki plus dodatkowa ilość do dekoracji
    100 - 150 g liści szpinaku, świeżych, plus dodatkowa ilość do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 255 kcal / 1066 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 9 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Sód 260 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...