
Urządzenia i Akcesoria
Jabłkowe millefeuille z roszponką i orzechami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
6 porcji
Składniki
-
2 jabłka ekologiczne (ok. 200 g każde)
-
ocet jabłkowy do posmarowania jabłek
-
80 g orzechów, całych, mieszanych np. migdałów, orzechów włoskich, laskowych (patrz wariant)
-
½ - 1 ząbek czosnku
-
200 g serka kremowego podzielonego na kawałki
-
50 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
½ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
100 - 150 g roszponki plus dodatkowa ilość do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
255 kcal /
1066 kJ
Białko
8 g
Tłuszcz
20 g
Węglowodany
9 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Sód
260 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Dip curry z daktylami
5 Min
Ziemniaczane wieżyczki z parmezanem i tymiankiem (TM6)
55 Min
Tarta ratatouille (TM6)
1 Std. 30 Min
Sałatka z burakami i gruszką
25 Min
Pasta z daktyli i koziego sera na cykorii; Ryba w papilotach; Krem jabłkowy z kruszonką
2 Std. 30 Min
Sałatka z kurczakiem i żurawiną
45 Min
Tapenada z tuńczykiem na plastrach ogórka
20 Min
Kokilki jajeczne z salsą z awokado i wędzonego łososia
30 Min
Kanapki z pastą buraczaną, awokado i łososiem
10 Min
Kanapki z burakiem i marynowanym śledziem (Smørrebrød)
50 Min
Sałatka z wędzonym pstrągiem i pesto z oscypkiem
1 Std. 30 Min
Sałatka z brokułu i awokado z siemieniem lnianym
45 Min