Jabłkowe millefeuille z roszponką i orzechami
TM6 TM5

Jabłkowe millefeuille z roszponką i orzechami

4.3 (20 ocen)

Składniki

  • 2 jabłka, ekologiczne (ok. 200 g każde)
  • ocet jabłkowy, do posmarowania jabłek
  • 80 g orzechów, całych, mieszanych, np. migdałów, orzechów włoskich, laskowych (patrz wariant)
  • ½ - 1 ząbek czosnku
  • 200 g serka kremowego, podzielonego na kawałki
  • 50 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
    lub 50 g jogurtu greckiego
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 100 - 150 g roszponki, plus dodatkowa ilość do dekoracji
    lub 100 - 150 g liści szpinaku, świeżych, plus dodatkowa ilość do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1066 kJ / 255 kcal
Białko
8 g
Węglowodany
9 g
Tłuszcz
20 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Błonnik
3.3 g
Sód
260 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy