
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z topinamburu
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
Bulion warzywny
-
cebula (ok. 70 g)1
-
marchewki (ok. 170 g), pokrojone na kawałki2
-
korzenie pietruszki (ok. 110 g), pokrojone na kawałki2
-
korzenia selera (ok. 130 g), pokrojonego na kawałki½
-
por (ok. 100 g), pokrojony na kawałki1
-
ząbek czosnku1
-
liść laurowy, suszony1
-
ziarna ziela angielskiego4
-
ziaren pieprzu czarnego6
-
wody1000 g
-
sól do smaku (ok. 1 łyżeczka)
Krem z topinamburu
-
białej cebuli przekrojonej na pół100 g
-
oleju rzepakowego15 g
-
topinamburu pokrojonego na 3 cm kawałki700 g
-
ziemniaków pokrojonych na 3 cm kawałki150 g
-
mleka200 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu50 g
-
masła pokrojonego na kawałki100 g
-
białego octu winnego5 - 10 g
-
soli½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
507.4 kcal /
2123.1 kJ
Białko
8.1 g
Tłuszcz
30.8 g
Węglowodany
54.9 g
Błonnik
6.8 g
Tłuszcz nasycony
17 g
Sód
388 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

GOTUJ JAK SZEF KUCHNI II
12 Przepisów
Polska
Polska