Gotowanie na wielu poziomach

Pyszne przepisy na dania jednogarnkowe, ryż lub warzywa na parze. Dzięki przystawce Varoma i koszyczkowi, nie będziesz mieć żadnych ograniczeń i w pełni wykorzystasz urządzenie Thermomix®.

Podstawy gotowania na parze

Mięso w przystawce Varoma

Delikatnie ugotowane i soczyste, można przyrządzić na wiele sposobów. Thermomix® pozwoli Ci na przygotowanie różnorodnych dań mięsnych, zarówno drobiu, jak i wołowiny oraz wieprzowiny. Chcesz dowiedzieć się więcej? Sprawdź nasze przepisy.

DANIA MIĘSNE

Ryby w przystawce Varoma

Ciasto na parze, świeże ciastka z kremem lub inne desery

Przepisy na dania jednogarnkowe

Gotowanie na wielu poziomach w urządzeniu Thermomix® pomoże Ci i zainspiruje Cię do przygotowania dań na różne sposoby. Z przepisami na dania jednogarnkowe możesz gotować jednocześnie wszystkie składniki, na przykład dodatki razem z mięsem, a nawet, jeśli masz ochotę, zupę oraz deser. Twój posiłek zostanie przygotowany w jednej chwili. Nie będziesz myć wielu garnków i urządzeń kuchennych. Korzystanie z przystawki Varoma i koszyczka sprawia, że gotowanie na parze nigdy nie było tak proste. Naczynie miksujące Thermomix®, koszyczek, przystawka Varoma i wkład Varomy mogą być używane osobno lub wspólnie, by stworzyć wieloskładnikowe danie. Wstaw ziemniaki lub ryż do koszyczka, gotuj warzywa w przystawce Varoma, mięso lub rybę na wkładzie Varomy, a sos przygotuj w naczyniu miksującym. Nie wiesz, od czego zacząć? Thermomix® poprowadzi Cię, krok po kroku, podczas gotowania, dzięki funkcji gotowania z ustawieniami. Aby odkryć więcej, przeczytaj artykuł i dowiedz się, jak najlepiej wykorzystać swój Thermomix®! Instrukcja gotowania na wielu poziomach

Zupa z zielonego groszku i imbiru oraz cytrynowy łosoś z brokułami

Zupa z zielonego groszku i imbiru oraz cytrynowy łosoś z brokułami

Ryż z ananasem i łososiem na ostro

Ryż z ananasem i łososiem na ostro

Zupa krem z roszponki z brokułami i sosem z czarnych oliwek

Zupa krem z roszponki z brokułami i sosem z czarnych oliwek

Terriny brokułowe i zupa kukurydziana z kurczakiem

Terriny brokułowe i zupa kukurydziana z kurczakiem

Kulinarna wycieczka do Azji

Nie ograniczaj gotowania na parze i przygotowywania dań jednogarnkowych tylko do znanych Ci potraw. Istnieje wiele regionalnych dań z Azji, które opierają się na gotowaniu na wielu poziomach. Na Cookidoo® znajdziesz przepisy z Tajlandii, Chin, Japonii, Indonezji i wielu innych krajów… Okrywaj różnorodność smaków, jaką zapewniają dania jednogarnkowe.

Azjatyckie specjały

Dlaczego na parze?

Sztuka gotowania na parze ma długą tradycję i jest silnie zakorzeniona w Azji

Gotowanie na parze jest uświęconym tradycją sposobem gotowania, który nie wymaga dodawania tłuszczu. Metodą tą można ugotować delikatną, soczystą rybę, kurczaka i warzywa, zachowując przy tym ich wygląd i smak. Jedzenie nie robi się rozmokłe, co zdarza się dość często podczas gotowania w wodzie. Dodatkowo, dania gotowane na parze nie tylko lepiej smakują i wyglądają, ale również są bogatsze w składniki odżywcze. Łatwiej też po wszystkim posprzątać. Gotuj na parze, korzystając z urządzenia Thermomix®, a bez problemu przygotujesz przepyszne, zdrowsze jedzenie.

Na Cookidoo® znajdziesz jeszcze więcej przepisów na dania jednogarnkowe lub gotowane na parze z całego świata