
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g wody
- 1 łyżeczka oleju (np. z pestek winogron, rzepakowego, słonecznikowego)
- 6 jajek schłodzonych
- sól do smaku
- pieprz czarny, mielony do smaku (opcjonalnie)
- papryka słodka, mielona do smaku (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 75.5 kcal / 316 kJ
- Białko
- 6.1 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
- Węglowodany
- 0.3 g
- Błonnik
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Sód
- 70.8 mg
Alternatywne przepisy
Gotowanie na parze fasolki szparagowej (350-800 g)
25 min
Gotowanie na parze ziemniaków lub batatów (650-1200 g)
40 min
Gotowanie na parze młodych ziemniaków (700-1200 g)
45 min
Gotowanie na parze młodych ziemniaków (300-600 g)
35 min
Warzywa gotowane na parze
35 min
Gotowanie dużej porcji ziemniaków (z osłoną noża miksującego)
40 min
Gotowanie ziemniaków w koszyczku
35 min
Gotowanie makaronu
20 min
Gotowanie jajek
20 min
Jajka sadzone w papryce z dodatkami (z Varomy)
20 min
Jajka sadzone na Varomie z ziemniakami, szparagami i sosem cytrynowym
50 min
Jajka na chmurce (Cloud eggs)
25 min