Ciasto czekoladowe na parze z bitą śmietaną

Ciasto czekoladowe na parze z bitą śmietaną

4.0 152 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 porcji

Składniki

Ciasto czekoladowe
  • jajka
    4
  • cukru
    100 g
  • gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
    125 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    125 g
  • masło do natłuszczenia
  • mąka pszenna do oprószenia
  • mąki pszennej
    100 g
  • proszku do pieczenia
    1 łyżeczka
  • wody
    600 g
Bita śmietana i czekoladowe nadzienie
  • śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
    315 g
  • gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na 2 cm kawałki
    80 g
  • wiórki czekoladowe do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 537.5 kcal / 2248.8 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 41.1 g
Węglowodany 35.3 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 24.3 g
Sód 112.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...