
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto czekoladowe na parze z bitą śmietaną
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 porcji
Składniki
Ciasto czekoladowe
-
jajka4
-
cukru100 g
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki125 g
-
masła pokrojonego na kawałki125 g
-
masło do natłuszczenia
-
mąka pszenna do oprószenia
-
mąki pszennej100 g
-
proszku do pieczenia1 łyżeczka
-
wody600 g
Bita śmietana i czekoladowe nadzienie
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki315 g
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na 2 cm kawałki80 g
-
wiórki czekoladowe do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
537.5 kcal /
2248.8 kJ
Białko
8 g
Tłuszcz
41.1 g
Węglowodany
35.3 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
24.3 g
Sód
112.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Deser z płynną białą czekoladą
3 godz.
Lody arbuzowo-kokosowe
2 godz. 30 min
Ciasto czekoladowo-waniliowe z galaretką porzeczkową
3 godz. 20 min
Czekoladowy sernik japoński
3 godz. 30 min
Czekoladowe affogato
10 min
Portugalski placek - Folar
8 godz. 40 min
Tort czekoladowy z wiśniami
8 godz.
Lody ciasteczkowe
5 godz. 10 min
Czekoladowy tort lodowy z ciastkami
8 godz. 20 min
Czekoladowe ciasto na zimno z piankami marshmallow
4 godz. 20 min
Budyniowe ciasto na zimno z herbatnikami i czekoladową śmietaną
4 godz. 30 min
Ciasto na zimno z białą czekoladą
9 godz. 5 min