Ciasto ryżowe ze słodką pastą z fasoli adzuki

Ciasto ryżowe ze słodką pastą z fasoli adzuki

2.7 11 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 8 godz. 30 min
6 porcji

Składniki

Słodka pasta z fasoli adzuki
  • 150 g fasoli adzuki, suchej namoczonej przez 4-24 godz.
  • 850 g wody
  • 50 g brązowego cukru
Ciasto ryżowe
  • 100 g mąki ryżowej, białej (patrz wskazówki)
  • 125 g mąki z kleistego ryżu
  • 60 g cukru pudru
  • 75 g mleka
  • 15 g suszonych owoców (np. rodzynki, morele, brzoskwinie), pokrojonych na kawałki
  • 1000 g wody

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 28.7 mg
Białko 22.2 g
Kalorie 1236.8 kJ / 295.6 kcal
Tłuszcz 1.2 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 0.5 g
Węglowodany 48 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...