![Ciasto ryżowe ze słodką pastą z fasoli adzuki Ciasto ryżowe ze słodką pastą z fasoli adzuki](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1CAB063B-7A3A-4FA7-9EA6-A22E5869FBBA/Derivates/AE6EC24D-AA8D-4255-A046-6357BACAAD6F.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Słodka pasta z fasoli adzuki
- 150 g fasoli adzuki, suchej, namoczonej przez 4-24 godz.
- 850 g wody
- 50 g brązowego cukru
Ciasto ryżowe
- 100 g mąki ryżowej, białej (patrz wskazówki)
- 125 g mąki z kleistego ryżu
- 60 g cukru pudru
- 75 g mleka
- 15 g suszonych owoców (np. rodzynki, morele, brzoskwinie), pokrojonych na kawałki
- 1000 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1236.8 kJ / 295.6 kcal
- Białko
- 22.2 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 1.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 28.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wytrawne gofry gryczane z warzywami
1 Std. 40 Min
Gryczane kluski kładzione
40 Min
Wytrawny keks migdałowy z oliwkami i suszonymi pomidorami
14 godz. 50 min
Kulki zdrowia z chili - bez jajek, glutenu, cukru Joanny Wierzbowicz
12h 30 min
Magdalenki (bez glutenu)
1 Std.
Surowe warzywne sushi (dieta raw)
8h 30min
Ciasto kalafiorowe
1 Std. 15 Min
Wegański torcik na zimno z brzoskwiniami i malinami
4h
Veganisu z espresso i migdałami
6h
Keks migdałowo - gryczany
1 Std.
Ciasto czekoladowe z mąki gryczanej
1 Std. 10 Min
Wegańska bezglutenowa tarta ze śliwkami bez pieczenia
3 Std. 30 Min