Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Słodka pasta z fasoli adzuki
- 150 g fasoli adzuki, suchej, namoczonej przez 4-24 godz.
- 850 g wody
- 50 g brązowego cukru
Ciasto ryżowe
- 100 g mąki ryżowej, białej (patrz wskazówki)
- 125 g mąki z kleistego ryżu
- 60 g cukru pudru
- 75 g mleka
- 15 g suszonych owoców (np. rodzynki, morele, brzoskwinie), pokrojonych na kawałki
- 1000 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1236.8 kJ / 295.6 kcal
- Białko
- 22.2 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 1.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 28.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciasto czekoladowe z mąki gryczanej
1 godz. 10 min
Bagietka bezglutenowa
1 Std. 45 Min
Tarta orzechowa z kremem z nerkowców
6 Std. 55 Min
Kruche słone ciasteczka (bez glutenu)
1 Std. 20 Min
Ciastka z mąki z ciecierzycy (Panisses)
40 min
Keks migdałowo - gryczany
1 godz.
Kokosowe pittu (danie z mąki ryżowej i kokosa)
3h
Surowa mrożona kostka czekoladowa (dieta raw)
4 Std. 30 Min
Rożki kokosowo-migdałowe
1 Std. 20 Min
Wegański ser
6h 40min
Kulki zdrowia z chili - bez jajek, glutenu, cukru Joanny Wierzbowicz
12h 30min
Sernik z tofu (tofurnik)
4 godz. 40 min