Ciasto ryżowe ze słodką pastą z fasoli adzuki
TM6 TM5

Ciasto ryżowe ze słodką pastą z fasoli adzuki

2.7 (11 ocen)

Składniki

Słodka pasta z fasoli adzuki

  • 150 g fasoli adzuki, suchej, namoczonej przez 4-24 godz.
  • 850 g wody
  • 50 g brązowego cukru

Ciasto ryżowe

  • 100 g mąki ryżowej, białej (patrz wskazówki)
  • 125 g mąki z kleistego ryżu
  • 60 g cukru pudru
  • 75 g mleka
  • 15 g suszonych owoców (np. rodzynki, morele, brzoskwinie), pokrojonych na kawałki
  • 1000 g wody

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1236.8 kJ / 295.6 kcal
Białko
22.2 g
Węglowodany
48 g
Tłuszcz
1.2 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Błonnik
3.5 g
Sód
28.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy