
Urządzenia i Akcesoria
Terriny brokułowe i zupa kukurydziana z kurczakiem
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
8 porcji
Składniki
Terriny brokułowe
-
500 g wody
-
400 g różyczek brokułu
-
masło do natłuszczenia
-
4 jajka
-
150 g śmietany 30% tłuszczu
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli morskiej
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
Zupa kukurydziana z kurczakiem
-
2 ząbki czosnku
-
140 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
60 g masła, niesolonego pokrojonego na kawałki
-
285 - 320 g kukurydzy z puszki odsączonej z zalewy
-
350 - 400 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 3 cm kawałki
-
900 g wody
-
2 łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego wykonanego w TM
-
1 zielona papryczka chili, świeża (np. jalapeño), bez gniazd nasiennych, pokrojona w cienkie paski
-
200 - 300 g śmietany
-
½ łyżeczki soli morskiej
-
½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
½ łyżeczki papryki, słodkiej mielonej
-
2 łyżki kolendry, świeżej tylko liście, drobno pokrojonej
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
367 kcal /
1537 kJ
Białko
19 g
Tłuszcz
27 g
Węglowodany
10 g
Błonnik
3 g