Zupa z zielonego groszku i imbiru oraz cytrynowy łosoś z brokułami

Zupa z zielonego groszku i imbiru oraz cytrynowy łosoś z brokułami

4.6 341 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • 80 g oliwy z oliwek
  • 50 g sosu sojowego
  • ½ łyżeczki brązowego cukru
  • 10 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
  • 25 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
  • 4 filety z łososia, świeże, bez skóry (150-180 g każdy)
  • 100 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 100 g pora tylko biała część, pokrojonego na kawałki
  • 20 - 30 g korzenia imbiru, świeżego (opcjonalnie) pokrojonego w 2 mm plastry
  • 100 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
  • 350 g zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego
  • 450 g wody
  • 2 łyżeczki soli
  • 400 g różyczek brokułu
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 50 - 100 g śmietany 18% tłuszczu

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 589.2 kcal / 2465.2 kJ
Białko 30 g
Tłuszcz 40.6 g
Węglowodany 29 g
Błonnik 6.5 g
Tłuszcz nasycony 10.3 g
Sód 1755.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...