Wersje kompatybilne
Zupa z zielonego groszku i imbiru oraz cytrynowy łosoś z brokułami
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g oliwy z oliwek
- 50 g sosu sojowego
- ½ łyżeczki brązowego cukru
- 10 g skórki z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek
- 25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 4 filety z łososia, świeże, bez skóry (150-180 g każdy)
- 100 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 100 g pora, tylko biała część, pokrojonego na kawałki
- 20 - 30 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry (opcjonalnie)
- 100 g selera naciowego, pokrojonego na kawałki
- 350 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
- 450 g wody
- 2 łyżeczkę soli
- 400 g różyczek brokułu
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 50 - 100 g śmietany, 18% tłuszczu
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2465.2 kJ / 589.2 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 40.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.3 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 1755.8 mg
Alternatywne przepisy
Zupa krem z marchewki, pietruszki i quinoa
45min
Zupa krem z pieczonych buraków z koprem włoskim i jabłkiem
2u. 20min
Zupa krem z batatów i marchewek
45min
Zupa krem marchewkowy z kolendrą
25min
Kremowa zupa z pieczonych buraków
1 Std. 40 Min
Zupa krem z groszku
40min
Zupa krem z fioletowych warzyw
45min
Zupa krem z cukinii i mięty z młodym groszkiem
35min
Zupa z batatów i cukinii z imbirem
25min
Krem marchewkowo-imbirowy z soczewicą
50min
Upiększająca zupa krem z batatów Laury Drost
35min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35min