Zupa z zielonego groszku i imbiru oraz cytrynowy łosoś z brokułami
TM5 TM6

Zupa z zielonego groszku i imbiru oraz cytrynowy łosoś z brokułami

4.8 (24 oceny)

Składniki

  • 80 g oliwy z oliwek
  • 50 g sosu sojowego
  • ½ łyżeczki brązowego cukru
  • 10 g skórki z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek
  • 25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 4 filety z łososia, świeże, bez skóry (150-180 g każdy)
  • 100 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 100 g pora, tylko biała część, pokrojonego na kawałki
  • 20 - 30 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry (opcjonalnie)
  • 100 g selera naciowego, pokrojonego na kawałki
  • 350 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
  • 450 g wody
  • 2 łyżeczki soli morskiej
  • 400 g różyczek brokułu
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 50 - 100 g śmietany, 18% tłuszczu

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2782 kJ / 664 kcal
Białko
46 g
Węglowodany
19 g
Tłuszcz
43 g
Cholesterol
105 mg
Błonnik
9.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie