Urządzenia i Akcesoria
Bułki na parze
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
10 sztuk
Składniki
-
950 g wody
-
1 ½ łyżeczki suchych drożdży, (6 g)15 g drożdży świeżych pokruszonych
-
olej do natłuszczenia
-
250 g mąki pszennej chlebowej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
1 łyżeczka soli
-
3 łyżeczki ziaren sezamu białego lub czarnego
-
ziarna sezamu białego lub czarnego, do posypania bułek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
4 g
Kalorie
495 kJ /
118 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
1.4 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bułeczki mleczne bez mąki
45 min
Bułeczki drożdżowe z truskawkami
1 godz. 10 min
Drożdżowy chlebek oliwny (Pompes à l'huile)
3 godz.
Ślimaczki drożdżowe z pastą sezamową
2 godz.
Pierogi z grzybami i karpiem
2 godz. 35 min
Chleb pełnoziarnisty na parze
2 godz.
Ryż na parze z wieprzowiną (Pudding ryżowy)
2 godz. 30 min
Bułeczki jogurtowe
1 godz.
Pierogi z farszem z surowych ziemniaków i boczku
1 godz. 15 min
Bułki pszenne
1 godz. 30 min
Bułki maślane
1 godz. 25 min
Chleb pszenny
1 godz. 30 min