Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 950 g wody
- 15 g drożdży świeżych, pokruszonych
- olej, do natłuszczenia Varomy
- 250 g mąki chlebowej
- 1 łyżeczka soli
- 3 łyżeczki ziaren sezamu, białego lub czarnego
- mąka chlebowa, do oprószenia blatu
- ziarna sezamu, białego lub czarnego do posypania bułek
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 495 kJ / 118 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Karaibski gulasz i ryż gotowany na parze w kubeczkach
9h 15min
Empanadas z topinamburem i serem cheddar
1 godz. 30 min
Bułki na parze
2 godz.
Drożdżowy chlebek oliwny (Pompes à l'huile)
3 Std.
Chleb pełnoziarnisty na parze
2 godz.
Słodkie bułeczki (Navettes)
2 godz.
Ślimaczki drożdżowe z pastą sezamową
2 godz.
Makaron bezjajeczny
1 godz. 35 min
Knelki z piersi kurczaka
1h 20min
Drożdżówki Gibassier
2 godz. 10 min
Chlebek wielkanocny (Tsoureki)
2 godz. 20 min
Bułeczki jogurtowe
1 godz.