Pulpeciki z dorsza gotowane na parze z sosem pomidorowym

Pulpeciki z dorsza gotowane na parze z sosem pomidorowym

4.5 881 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje

Składniki

Pulpeciki
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    80 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    70 g
  • ząbek czosnku
    1
  • masła
    20 g
  • filetów z dorsza, bez skóry świeżych, pokrojonych na kawałki
    450 g
  • bułki tartej
    45 g
  • jajko
    1
  • soku z cytryny świeżo wyciśniętego
    1 łyżka
  • soli
    ½ - 1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta
  • olej ilość do natłuszczenia dolnej części przystawki Varoma i wkładu Varomy
Sos pomidorowy
  • cebuli przekrojonej na pół
    60 - 80 g
  • ząbek czosnku
    1
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • krojonych pomidorów, z puszki
    500 g
  • cukru
    1 łyżeczka
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 301 kcal / 1261 kJ
Białko 31.4 g
Tłuszcz 12.1 g
Węglowodany 20.5 g
Błonnik 3.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...