
Urządzenia i Akcesoria
Pulpeciki z dorsza gotowane na parze z sosem pomidorowym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
Pulpeciki
-
marchewki pokrojonej na kawałki80 g
-
cebuli przekrojonej na pół70 g
-
ząbek czosnku1
-
masła20 g
-
filetów z dorsza, bez skóry świeżych, pokrojonych na kawałki450 g
-
bułki tartej45 g
-
jajko1
-
soku z cytryny świeżo wyciśniętego1 łyżka
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
olej ilość do natłuszczenia dolnej części przystawki Varoma i wkładu Varomy
Sos pomidorowy
-
cebuli przekrojonej na pół60 - 80 g
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek20 g
-
krojonych pomidorów, z puszki500 g
-
cukru1 łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
301 kcal /
1261 kJ
Białko
31.4 g
Tłuszcz
12.1 g
Węglowodany
20.5 g
Błonnik
3.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DZIECI
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Filet z morszczuka w zielonym sosie z brokułami (dla dzieci)
35 min
Klopsiki z indyka z purée pomidorowym (dla dzieci)
45 min
Risotto z halibutem
55 min
Cytrynowo-ziołowe burgery z łososia z cukinią w parmezanie
1 godz.
Kotleciki z łososia nadziewane serem gruyère
1 godz. 30 min
Pulpety z indyka z warzywnym tagliatelle i sosem tzatziki
1 godz.
Pulpety indycze nadziewane mozzarellą
40 min
Makaron bolognese z indykiem (BLW, dla dzieci)
1 godz. 25 min
Pulpety z indyka i kaszy kuskus
55 min
Kotlety (croquetas) z dorsza i ziemniaków
1 godz.
Kotleciki ziołowe w sosie
1 godz.
Pulpety z indyka i warzywa na parze w sosie musztardowo-pieczarkowym
45 min