Cytrynowo-rozmarynowy pstrąg i warzywa na parze

Cytrynowo-rozmarynowy pstrąg i warzywa na parze

4.7 100 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
2 porcje

Składniki

  • 1 cytryna ekologiczna
  • 2 pstrągi, świeże, oczyszczone ok. 200-250 g każdy
  • 1 łyżeczka soli morskiej plus dodatkowa ilość do oprószenia warzyw
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 gałązki rozmarynu, świeżego
  • 500 g wody
  • 200 g marchewki pokrojonej w 1 cm plastry
  • 200 g groszku cukrowego świeżego, w strączkach, obranego z łyka
  • 200 g różyczek brokułu
  • 1 łyżka oliwy z oliwek extra vergine

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 433.5 kcal / 1815 kJ
Białko 48 g
Tłuszcz 11.4 g
Węglowodany 35.5 g
Błonnik 13 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...