Urządzenia i Akcesoria
Cytrynowo-rozmarynowy pstrąg i warzywa na parze
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
2 porcje
Składniki
-
1 cytryna ekologiczna
-
2 pstrągi, świeże, oczyszczone ok. 200-250 g każdy
-
1 łyżeczka soli morskiej plus dodatkowa ilość do oprószenia warzyw
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
2 gałązki rozmarynu, świeżego
-
500 g wody
-
200 g marchewki pokrojonej w 1 cm plastry
-
200 g groszek cukrowy, mrożony świeżego, w strączkach, obranego z łyka
-
200 g różyczek brokułu
-
1 łyżka oliwy z oliwek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
48 g
Kalorie
1815 kJ /
433.5 kcal
Tłuszcz
11.4 g
Błonnik
13 g
Węglowodany
35.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LEKKIE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pstrągi na parze z kaszą bulgur, młodą marchewką i sosem balsamicznym
50 min
Pstrągi z warzywami i sosem holenderskim
40 min
Filety z dorsza z masłem cytrusowym
50 min
Dorsz po tajsku z Varomy
1 godz. 10 min
Sandacz w papilotach na parze z warzywami i sosem berneńskim
50 min
Pstrągi w papilotach z miętą i cukinią
40 min
Łosoś z ziemniakami i brokułami z koperkowym sosem
50 min
Łosoś w sosie ziołowo-musztardowym
35 min
Pstrąg w sosie holenderskim
1 godz. 5 min
Łosoś na parze po azjatycku
1 godz.
Ryba z warzywami na parze
1 godz. 15 min
Dorsz w sosie cytrynowym z musztardą i marchewką
50 min