
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cytryna ekologiczna
- 2 pstrągi, świeże, oczyszczone ok. 200-250 g każdy
- 1 łyżeczka soli morskiej plus dodatkowa ilość do oprószenia warzyw
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 2 gałązki rozmarynu, świeżego
- 500 g wody
- 200 g marchewki pokrojonej w 1 cm plastry
- 200 g groszku cukrowego świeżego, w strączkach, obranego z łyka
- 200 g różyczek brokułu
- 1 łyżka oliwy z oliwek extra vergine
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 433.5 kcal / 1815 kJ
- Białko
- 48 g
- Tłuszcz
- 11.4 g
- Węglowodany
- 35.5 g
- Błonnik
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pstrągi na parze z kaszą bulgur, młodą marchewką i sosem balsamicznym
50 min
Sandacz w papilotach na parze z warzywami i sosem berneńskim
50 min
Pstrągi w papilotach z miętą i cukinią
40 min
Filety z pstrąga gotowane na parze i purée z brokułów
40 min
Pstrągi z warzywami i sosem holenderskim
40 min
Pstrąg w sosie holenderskim
1 h 5 min
Halibut na parze z warzywami, żółtą soczewicą i zielonym sosem
1 h
Filety z sandacza z polentą ze świeżej kukurydzy
1 h 5 min
Dorsz na parze z ryżem i szpinakiem w sosie cytrynowym
30 min
Filety z dorsza z masłem cytrusowym
50 min
Ryba z warzywami na parze
1 h 15 min
Ryba na parze z zielonym purée
50 min