Urządzenia i Akcesoria
Cytrynowo-rozmarynowy pstrąg i warzywa na parze
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
2 porcje
Składniki
-
1 cytryna ekologiczna
-
2 pstrągi, świeże, oczyszczone ok. 200-250 g każdy
-
1 łyżeczka soli morskiej plus dodatkowa ilość do oprószenia warzyw
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
2 gałązki rozmarynu, świeżego
-
500 g wody
-
200 g marchewki pokrojonej w 1 cm plastry
-
200 g groszek cukrowy, mrożony świeżego, w strączkach, obranego z łyka
-
200 g różyczek brokułu
-
1 łyżka oliwy z oliwek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
48 g
Kalorie
1815 kJ /
433.5 kcal
Tłuszcz
11.4 g
Błonnik
13 g
Węglowodany
35.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LEKKIE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ryba na parze z sosem pomidorowym
1u.
Łosoś na parze z cytrynowym mhammasem z groszkiem, grzybami leśnymi i tymiankiem
45min
Halibut na parze z warzywami, żółtą soczewicą i zielonym sosem
1u.
Pstrągi na parze z kaszą bulgur, młodą marchewką i sosem balsamicznym
50min
Pstrągi w papilotach z miętą i cukinią
40min
Sandacz w papilotach na parze z warzywami i sosem berneńskim
50min
Dorsz na parze z ryżem i szpinakiem w sosie cytrynowym
30min
Filety z pstrąga gotowane na parze i purée z brokułów
40min
Pstrąg w sosie holenderskim
1u. 5min
Łosoś na parze po azjatycku
1u.
Ryba z warzywami na parze
1u. 15min
Ryba na parze z zielonym purée
50min