
Urządzenia i Akcesoria
Cytrynowo-rozmarynowy pstrąg i warzywa na parze
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
2 porcje
Składniki
-
1 cytryna ekologiczna
-
2 pstrągi, świeże, oczyszczone ok. 200-250 g każdy
-
1 łyżeczka soli morskiej plus dodatkowa ilość do oprószenia warzyw
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
2 gałązki rozmarynu, świeżego
-
500 g wody
-
200 g marchewki pokrojonej w 1 cm plastry
-
200 g groszku cukrowego świeżego, w strączkach, obranego z łyka
-
200 g różyczek brokułu
-
1 łyżka oliwy z oliwek extra vergine
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
433.5 kcal /
1815 kJ
Białko
48 g
Tłuszcz
11.4 g
Węglowodany
35.5 g
Błonnik
13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LEKKIE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska