
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cytryna, ekologiczna
- 2 pstrągi, świeże, oczyszczone, ok. 200-250 g każdy
- 1 łyżeczka soli morskiej, plus dodatkowa ilość do oprószenia warzyw
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 2 gałązki rozmarynu, świeżego
- 500 g wody
- 200 g marchewki, pokrojonej w 1 cm plastry
- 200 g groszku cukrowego, świeżego, w strączkach, obranego z łyka
- 200 g różyczek brokułu
- 1 łyżka oliwy z oliwek extra vergine
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1815 kJ / 433.5 kcal
- Białko
- 48 g
- Węglowodany
- 35.5 g
- Tłuszcz
- 11.4 g
- Błonnik
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ryba z warzywami na parze
1óra 15p
Ryba na parze z zielonym purée
50 Min
Filety z dorsza z masłem cytrusowym
50 Min
Pstrąg w sosie holenderskim
1 Std. 5 Min
Pstrągi w papilotach z miętą i cukinią
40 Min
Ryba z sosem pomidorowym
30 Min
Ryba na parze z sosem pomidorowym
1 Std.
Pstrąg pieczony w soli z sosem musztardowym i warzywa na parze
1 Std.
Pstrągi na parze z kaszą bulgur, młodą marchewką i sosem balsamicznym
50 Min
Sandacz w papilotach na parze z warzywami i sosem berneńskim
50 Min
Halibut na parze z warzywami, żółtą soczewicą i zielonym sosem
1 Std.
Filety z sandacza z polentą ze świeżej kukurydzy
1 Std. 5 Min