Cytrynowo-rozmarynowy pstrąg i warzywa na parze
TM5 TM6

Cytrynowo-rozmarynowy pstrąg i warzywa na parze

4.7 (98 ocen)

Składniki

  • 1 cytryna, ekologiczna
  • 2 pstrągi, świeże, oczyszczone, ok. 200-250 g każdy
  • 1 łyżeczka soli morskiej, plus dodatkowa ilość do oprószenia warzyw
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 gałązki rozmarynu, świeżego
  • 500 g wody
  • 200 g marchewki, pokrojonej w 1 cm plastry
  • 200 g groszku cukrowego, świeżego, w strączkach, obranego z łyka
  • 200 g różyczek brokułu
  • 1 łyżka oliwy z oliwek extra vergine

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1815 kJ / 433.5 kcal
Białko
48 g
Węglowodany
35.5 g
Tłuszcz
11.4 g
Błonnik
13 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy