Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g filetów z łososia, świeżych, bez skóry, przekrojonych na pół
- 1 ząbek czosnku
- 5 g papryczki chili, świeżej, z gniazdami nasiennymi
- 10 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
- 20 g sosu sojowego, jasnego
- 5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 10 g miodu, wielokwiatowego, płynnego
- 500 g wody
- 200 g różyczek brokułu
- ziarna sezamu, białe, do posypania brokuła
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1976 kJ / 472 kcal
- Białko
- 45 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 706 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Halibut na parze z warzywami, żółtą soczewicą i zielonym sosem
1h
Pstrągi na parze z kaszą bulgur, młodą marchewką i sosem balsamicznym
50 Min
Cytrynowo-rozmarynowy pstrąg i warzywa na parze
1h 5 min
Łosoś w sosie ziołowo-musztardowym
35 min
Dorsz po tajsku z Varomy
1 Std. 10 Min
Łosoś na parze z cytrynowym mhammasem z groszkiem, grzybami leśnymi i tymiankiem
45 Min
Łosoś z brokułami i ziemniakami w sosie koperkowym
40 Min
Pstrągi w papilotach z miętą i cukinią
40 Min
Łosoś na parze z sosem sojowo-imbirowym i ryżem
30 Min
Ryba na parze z zielonym purée
50 Min
Łosoś na kremowym szpinaku
50 Min
Łosoś z ryżem basmati i sosem koperkowym
55 Min