Urządzenia i Akcesoria
Łosoś na parze po azjatycku
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
2 porcje
Składniki
-
400 g filetów z łososia, świeżych bez skóry, przekrojonych na pół
-
1 ząbek czosnku
-
5 g papryczki chili, świeżej z gniazdami nasiennymi
-
10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
20 g sosu sojowego jasnego
-
5 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
10 g miodu wielokwiatowego, płynnego
-
500 g wody
-
200 g różyczek brokułu
-
ziarna sezamu, białego do posypania brokuła
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
706 mg
Białko
45 g
Kalorie
1976 kJ /
472 kcal
Tłuszcz
27 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Węglowodany
12 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEPISY DLA DWOJGA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Łosoś w pikantnej glazurze pomidorowej
35 min
Łosoś na parze z cytrynowym mhammasem z groszkiem, grzybami leśnymi i tymiankiem
45 min
Halibut na parze z warzywami, żółtą soczewicą i zielonym sosem
1 godz.
Stek z tuńczyka na parze z pikantnym dipem z pomidorów i soczewicy
40 min
Pstrągi w papilotach z miętą i cukinią
40 min
Łosoś w sosie imbirowym z orzechami nerkowca
30 min
Cytrynowo-rozmarynowy pstrąg i warzywa na parze
1 godz. 5 min
Łosoś w pomarańczach z brokułowym kuskusem
45 min
Łosoś na parze z sosem sojowo-imbirowym i ryżem
30 min
Łosoś z brokułami i ziemniakami w sosie koperkowym
40 min
Ryba na parze z zielonym purée
50 min
Łosoś z pomidorową kruszonką na purée z batatów
40 min