Lubisz wrócić do domu i przygotować posiłek w mniej niż pół godziny? Urządzenie Thermomix® ułatwia i przyspiesza wykonanie nawet najbardziej czasochłonnych zadań w kuchni. Daj się zainspirować naszym propozycjom i odkryj nowe ulubione dania na każdy dzień tygodnia, które w mgnieniu oka znajdą się na stole!
Czas przygotowania – czas, który należy poświęcić na aktywne przyrządzenie przepisu, np. przygotowanie składników, płukanie ryżu itp.
Czas całkowity – czas od momentu rozpoczęcia przygotowywania przepisu do momentu, w którym danie jest gotowe do podania. Czas ten obejmuje również czynności wymagające oczekiwania np. czas wyrastania ciasta, marynowania, chłodzenia itp.
• Łosoś, krewetki, tuńczyk
• Kurczak, bekon, jajka, mięso mielone
• Makaron, ryż, kuskus
• Mrożona kukurydza i groszek
• Wstępnie ugotowana fasola i ciecierzyca
• Zamrażaj mięso w marynatach. Po rozmrożeniu mięso jest w pełni doprawione i gotowe do przyrządzenia!
• Wstępnie rozdrobnij warzywa do zup, sałatek lub kanapek. Przechowuj je do kilku dni w lodówce, aby były gotowe do użycia w dowolnym momencie!
• Korzystaj z wielu poziomów urządzenia Thermomix® oraz dodatkowych możliwości stacji Thermomix® Friend, aby przyrządzać kilka przepisów w tym samym czasie lub zwiększyć liczbę porcji.