Urządzenia i Akcesoria
Placuszki wege z ciecierzycy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
Sos jogurtowy
-
2 ząbki czosnku
-
15 g czerwonej papryczki chili, świeżej
-
250 g jogurtu naturalnego typu greckiego
-
2 - 3 szczypty soli
-
2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
10 g soku z limonki świeżo wyciśniętego
-
1 - 2 szczypty cukru
Placuszki wege z ciecierzycy
-
440 - 480 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy
-
150 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego150 g zielonego groszku, świeżego
-
200 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
¾ łyżeczki soli
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka przyprawy garam masala
-
60 g mąki pszennej
-
2 jajka
-
olej rzepakowy do smażenia placków
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
588.6 mg
Białko
9.9 g
Kalorie
753.2 kJ /
180 kcal
Tłuszcz
4.7 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Węglowodany
25.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SEZON NA THERMOMIX®
70 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pasztet sojowy z pistacjami
15 godz.
Pasztet warzywny z soczewicą
2 godz. 30 min
Pulpety z soczewicy na gniazdach spaghetti
1 godz. 5 min
Pulpety z soczewicy z makaronem w sosie pomidorowym
1 godz.
Buraczano-gryczane placki z serem i słonecznikiem
2 godz.
Pulpeciki z ciecierzycy z letnią sałatką pomidorową
1 godz.
Placek z hummusem z cieciorki
20 min
Falafele z bobu i cieciorki
50 min
Pasta z cukinii i soczewicy
1 godz. 10 min
Gulasz z soczewicy i buraków
55 min
Kotlety brokułowe z salsą rzodkiewkową (wegańskie)
1 godz. 10 min
Gulasz z soczewicy i batatów z pęczakiem
50 min