Placuszki wege z ciecierzycy

Placuszki wege z ciecierzycy

3.8 115 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji

Składniki

Sos jogurtowy
  • 2 ząbki czosnku
  • 15 g czerwonej papryczki chili, świeżej
  • 250 g jogurtu naturalnego typu greckiego
  • 2 - 3 szczypty soli
  • 2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 10 g soku z limonki świeżo wyciśniętego
  • 1 - 2 szczypty cukru
Placuszki wege z ciecierzycy
  • 440 - 480 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy
  • 150 g zielonego groszku, świeżego
    150 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
  • 200 g cukinii pokrojonej na kawałki
  • ¾ łyżeczki soli
  • ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka przyprawy garam masala
  • 60 g mąki pszennej
  • 2 jajka
  • olej rzepakowy do smażenia placków

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 588.6 mg
Białko 9.9 g
Kalorie 753.2 kJ / 180 kcal
Tłuszcz 4.7 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 1.6 g
Węglowodany 25.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...