
Urządzenia i Akcesoria
Karbonatki
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
3 porcje
Składniki
-
mięsa wieprzowego bez ścięgien (np. z szynki), pokrojonego na 2-3 cm kawałki, lekko zmrożonego300 g
-
twarogu, półtłustego podzielonego na kawałki120 g
-
jajka2
-
bułki tartej plus dodatkowa ilość do panierowania20 - 30 g
-
soli¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej¼ łyżeczki
-
olej do smażenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
554.1 kcal /
2318.6 kJ
Białko
26.5 g
Tłuszcz
46.5 g
Węglowodany
7.9 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
12.6 g
Sód
889.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚLĄSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pulpety w sosie carbonara z ziemniakami
1 godz.
Gulasz z pulpetami kiełbasianymi; Surówka z kalarepą
30 min
Rolada mięsna z serem żółtym i boczkiem na Varomie
1 godz. 25 min
Rolada makaronowa z mięsem
1 godz. 30 min
Kurczak w cieście pomidorowym
40 min
Serowe „udka” z kurczaka z dipem majonezowym
1 godz. 30 min
Mięsne medaliony z mięsa mielonego z sosem koperkowym
1 godz. 50 min
Rolady wieprzowe z kiszoną kapustą
1 godz. 30 min
Hreczanyki z sosem koperkowo-chrzanowym i ziemniakami
1 godz. 45 min
Kotlety pożarskie
40 min
Cordon bleu z kurczaka
20 min
Drobiowe rolady z czerwonym pesto
50 min