Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g mięsa wieprzowego, bez ścięgien (np. z szynki), pokrojonego na 2-3 cm kawałki, lekko zmrożonego
- 120 g twarogu, półtłustego, podzielonego na kawałki
- 2 jajka
- 20 - 30 g bułki tartej, plus dodatkowa ilość do panierowania
- ¾ łyżeczki soli
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
olej, do smażenia
lub masło klarowane, do smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2318.6 kJ / 554.1 kcal
- Białko
- 26.5 g
- Węglowodany
- 7.9 g
- Tłuszcz
- 46.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.6 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 889.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cordon bleu z kurczaka
20 min
Pulpety w sosie carbonara z ziemniakami
1h
Mięsne medaliony z mięsa mielonego z sosem koperkowym
1h 50 min
Kotlety (croquetas) faszerowane serem i boczkiem z sosem pomidorowym
1h 10min
Kurczak w cieście francuskim
45min
Rolady wieprzowe z kiszoną kapustą
1h 30min
Kurczak w cieście pomidorowym
40min
Zapiekanka makaronowa à la cordon bleu
50min
Rolada mięsna z serem żółtym i boczkiem na Varomie
1h 25min
Rolada makaronowa z mięsem
1h 30min
Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą
1h 10min
Schab z kiszoną kapustą
50min