Urządzenia i Akcesoria
Karbonatki
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
3 porcje
Składniki
-
300 g mięsa wieprzowego bez ścięgien (np. z szynki), pokrojonego na 2-3 cm kawałki, lekko zmrożonego
-
120 g twarogu, półtłustego podzielonego na kawałki
-
2 jajka
-
20 - 30 g bułki tartej plus dodatkowa ilość do panierowania
-
¾ łyżeczki soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
masło klarowane, do smażeniaolej do smażenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
889.5 mg
Białko
26.5 g
Kalorie
2318.6 kJ /
554.1 kcal
Tłuszcz
46.5 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
12.6 g
Węglowodany
7.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚLĄSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Mięsne medaliony z mięsa mielonego z sosem koperkowym
1 godz. 50 min
Hreczanyki z sosem koperkowo-chrzanowym i ziemniakami
1 godz. 45 min
Zrazy mielone z ziemniakami, kapustą z jabłkiem i sosem warzywnym
1 godz. 25 min
Rolada makaronowa z mięsem
1 godz. 30 min
Kurczak w cieście pomidorowym
40 min
Kotlety pożarskie
40 min
Serowe „udka” z kurczaka z dipem majonezowym
1 godz. 30 min
Rolada mięsna z serem żółtym i boczkiem na Varomie
1 godz. 25 min
Cordon bleu z kurczaka
20 min
Drożdżowe kluski z gotowanym mięsem
1 godz. 30 min
Klopsiki z serem feta
30 min
Pulpety w sosie carbonara z ziemniakami
1 godz.