
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g mięsa wieprzowego bez ścięgien (np. z szynki), pokrojonego na 2-3 cm kawałki, lekko zmrożonego
- 120 g twarogu, chudego, pokrojonego na kawałki
- 2 jajko
- 20 - 30 g bułki tartej
- ½ - 1 łyżeczka soli
- ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- bułka tarta, ilość do obtoczenia
- masło klarowane, do smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 946.2 kJ / 226 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 10.7 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 316.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kotleciki ziołowe w sosie
1 Std.
Kotlety pożarskie
40 Min
Gołąbki bez zawijania
1 Std. 20 Min
Placki à la pizza z sosem czosnkowym
45 Min
Zrazy mielone z ziemniakami, kapustą z jabłkiem i sosem warzywnym
1h 25min
Klopsiki z sosem pomidorowym i ryżem (Soutzoukakia)
1 Std.
Kotlety warzywne z sosem koperkowym
1 godz. 10 min
Hreczanyki z sosem koperkowo-chrzanowym i ziemniakami
1 Std. 45 Min
Kurczak w cieście pomidorowym
40 Min
Mięsne medaliony z mięsa mielonego z sosem koperkowym
1h 50min
Rolada makaronowa z mięsem
1 Std. 30 Min
Rolada mięsna z serem żółtym i boczkiem na Varomie
1h 25min