Urządzenia i Akcesoria
Łódeczki z sałaty z kajuńskimi krewetkami i ananasową salsą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
Krewetki kajuńskie
-
250 g krewetek, surowych, dużych, obranych
-
1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
-
1 łyżeczka czosnku, mielonego
-
½ łyżeczki tymianku, suszonego
-
¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
-
¼ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Krem z awokado
-
1 awokado dojrzałe, pokrojone na kawałki
-
160 g śmietanki kokosowej
-
20 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki czosnku, mielonego
-
1 łyżeczka soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Salsa ananasowa
-
10 g kolendry, świeżej
-
1 cebula szalotka przekrojona na pół
-
1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, przekrojona na pół
-
180 g ananasa, świeżego pokrojonego w 1 cm kostkę
-
10 - 20 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka oliwy z oliwek
-
12 liści sałaty rzymskiej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
14.5 g
Kalorie
1291 kJ /
311 kcal
Tłuszcz
22.8 g
Węglowodany
8.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tapenada z tuńczykiem na plastrach ogórka
20 min
Chłodnik pomidorowy z kolendrą i krewetkami po meksykańsku
1 godz. 50 min
Tatar z tuńczyka z kremem awokado
20 min
Tatar ze śledzia z kolendrą i mango
55 min
Mini frittaty z salsą z awokado i wędzonego łososia
45 min
Sałatka bulgur ze szpinakiem, ogórkiem i krewetkami
50 min
Parmezanowe koszyczki
40 min
Polędwica z tuńczyka w nori
1 godz.
Tacos z krewetkami
25 min
Sałatka sycylijska z krewetkami
40 min
Sałatka z wędzonym pstrągiem i pesto z oscypkiem
1 godz. 30 min
Łosoś z sosem z mango, fasolką szparagową i marchewką
1 godz.