![Krewetki w sosie maślanym Krewetki w sosie maślanym](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/51515D54-52CB-4969-99FF-37C21868DCFE/Derivates/9d60c72e-c531-49a8-8fdc-c6e601d77e73.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 60 - 80 g cebuli, przekrojonej na pół
- 4 ząbki czosnku
- 80 g masła, pokrojonego na kawałki
-
400 - 450
g krewetek, surowych, obranych
lub 400 - 450 g krewetek, mrożonych, obranych, uprzednio rozmrożonych - 10 g soku z cytryny
- 5 g miodu
- 50 g białego wina, wytrawnego
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ¾ łyżeczki soli
- bagietka, do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1032.3 kJ / 246.7 kcal
- Białko
- 15.2 g
- Węglowodany
- 5.5 g
- Tłuszcz
- 17.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.6 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 1043 mg