
Urządzenia i Akcesoria
Krewetki w sosie maślanym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
60 - 80 g cebuli przekrojonej na pół
-
4 ząbki czosnku
-
80 g masła pokrojonego na kawałki
-
400 - 450 g krewetek, surowych, obranych
-
10 g soku z cytryny
-
5 g miodu
-
50 g białego wina, wytrawnego
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¾ łyżeczki soli
-
bagietka do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
246.7 kcal /
1032.3 kJ
Białko
15.2 g
Tłuszcz
17.4 g
Węglowodany
5.5 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
10.6 g
Sód
1043 mg