
Urządzenia i Akcesoria
Krewetki w sosie maślanym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście10 g
-
cebuli przekrojonej na pół60 - 80 g
-
ząbki czosnku4
-
masła pokrojonego na kawałki80 g
-
krewetek, surowych, obranych400 - 450 g
-
soku z cytryny10 g
-
miodu5 g
-
białego wina, wytrawnego50 g
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
soli¾ łyżeczki
-
bagietka do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
246.7 kcal /
1032.3 kJ
Białko
15.2 g
Tłuszcz
17.4 g
Węglowodany
5.5 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
10.6 g
Sód
1043 mg