Kurczak koronacyjny Elżbiety II
TM6 TM5

Kurczak koronacyjny Elżbiety II

4.2 (546 ocen)

Składniki

  • 800 g wody
  • 500 - 600 g mięsa z udka kurczaka, bez skóry, bez kości, pokrojonego na 2 cm kawałki
    lub 500 - 600 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry, pokrojonego na 2 cm kawałki
  • 100 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 15 g koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka curry, mielonego
  • 80 g czerwonego wina
  • 20 g miąższu mango, świeżego, bardzo dojrzałego, miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 liść laurowy, suszony
  • ¼ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 150 g majonezu
  • 150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 50 g rodzynek sułtanek

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2818.4 kJ / 673.6 kcal
Białko
28.3 g
Węglowodany
16.1 g
Tłuszcz
53.9 g
Tłuszcz nasycony
15.2 g
Błonnik
2 g
Sód
527.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy