Sałatka z kozim serem i dressingiem z prażonych nerkowców

Sałatka z kozim serem i dressingiem z prażonych nerkowców

4.7 541 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
2 porcje

Składniki

  • 65 g orzechów nerkowca
  • 40 g rukoli
  • 40 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 80 g truskawek, świeżych pokrojonych w plastry
  • 80 g malin, świeżych
  • 100 - 150 g sera koziego pokrojonego w 5 mm plastry
  • 20 - 30 g czerwonej cebuli pokrojonej w piórka
  • 10 g musztardy
  • 5 - 10 g miodu
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 10 g białego octu winnego
  • 30 g wody mineralnej, niegazowanej
  • 30 g oleju rzepakowego
    30 g oliwy z oliwek
  • 2 łyżki pestek granatu (opcjonalnie)
  • pieprz, świeżo mielony do oprószenia

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 572 kcal / 2396 kJ
Białko 22.5 g
Tłuszcz 45.5 g
Węglowodany 26.5 g
Błonnik 6.1 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Sód 325 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...