Sałatka z kozim serem i dressingiem z prażonych nerkowców

Sałatka z kozim serem i dressingiem z prażonych nerkowców

4.7 535 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
2 porcje

Składniki

  • orzechów nerkowca
    65 g
  • rukoli
    40 g
  • liści szpinaku baby, świeżych
    40 g
  • truskawek, świeżych pokrojonych w plastry
    80 g
  • malin, świeżych
    80 g
  • sera koziego pokrojonego w 5 mm plastry
    100 - 150 g
  • czerwonej cebuli pokrojonej w piórka
    20 - 30 g
  • musztardy
    10 g
  • miodu
    5 - 10 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    20 g
  • białego octu winnego
    10 g
  • wody mineralnej, niegazowanej
    30 g
  • oleju rzepakowego
    30 g
    30 g oliwy z oliwek
  • pestek granatu (opcjonalnie)
    2 łyżki
  • pieprz, świeżo mielony do oprószenia

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 572 kcal / 2396 kJ
Białko 22.5 g
Tłuszcz 45.5 g
Węglowodany 26.5 g
Błonnik 6.1 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Sód 325 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...