
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z kozim serem i dressingiem z prażonych nerkowców
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
2 porcje
Składniki
-
orzechów nerkowca65 g
-
rukoli40 g
-
liści szpinaku baby, świeżych40 g
-
truskawek, świeżych pokrojonych w plastry80 g
-
malin, świeżych80 g
-
sera koziego pokrojonego w 5 mm plastry100 - 150 g
-
czerwonej cebuli pokrojonej w piórka20 - 30 g
-
musztardy10 g
-
miodu5 - 10 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 g
-
białego octu winnego10 g
-
wody mineralnej, niegazowanej30 g
-
oleju rzepakowego30 g
-
pestek granatu (opcjonalnie)2 łyżki
-
pieprz, świeżo mielony do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
572 kcal /
2396 kJ
Białko
22.5 g
Tłuszcz
45.5 g
Węglowodany
26.5 g
Błonnik
6.1 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Sód
325 mg