Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z kozim serem i dressingiem z prażonych nerkowców
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
2 porcje
Składniki
-
65 g orzechów nerkowca
-
40 g rukoli
-
40 g liści szpinaku baby, świeżych
-
80 g truskawek, świeżych pokrojonych w plastry
-
80 g malin, świeżych
-
100 - 150 g sera koziego pokrojonego w 5 mm plastry
-
20 - 30 g czerwonej cebuli pokrojonej w piórka
-
10 g musztardy
-
5 - 10 g miodu
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
10 g białego octu winnego
-
30 g wody mineralnej, niegazowanej
-
30 g oliwy z oliwek30 g oleju rzepakowego
-
2 łyżki pestek granatu (opcjonalnie)
-
pieprz, świeżo mielony do oprószenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
325 mg
Białko
22.5 g
Kalorie
2396 kJ /
572 kcal
Tłuszcz
45.5 g
Błonnik
6.1 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Węglowodany
26.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka z burakami i gruszką
25 min
Sałatka z serem halloumi, orzechami i granatem
35 min
Makaronowa sałatka z ciecierzycą i młodą marchewką
50 min
Sałatka z kaszą pęczak, jajkami i rzodkiewką
55 min
Sałatka z pieczonym bakłażanem z dressingiem tahini
45 min
Mini frittaty z salsą z awokado i wędzonego łososia
45 min
Rollsy z tortilli z serkiem chrzanowym, warzywami i łososiem
30 min
Sałatka bulgur ze szpinakiem, ogórkiem i krewetkami
50 min
Sałatka z zielonej soczewicy, awokado i pomidorów
55 min
Sałatka pomidorowa z grillowanymi grzankami (Panzanella)
40 min
Sałatka Trendy Lunch z awokado i jajkiem w koszulce
40 min
Grillowane szaszłyki z łososia z majonezem kolendrowym
50 min