
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g cebuli przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 150 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych na kawałki
- 30 g oliwy z oliwek
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszona - 50 - 100 g białego wina
- 350 g cukinii pokrojonej w 2 cm kostkę
- 200 g marchewki pokrojonej w 3 mm plastry
- 200 g pieczarek pokrojonych w 3 mm plastry
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- ½ - ¾ łyżeczki soli
- 400 g tofu, średnio twardego pokrojonego w 1,5 cm kostkę
- 1 ½ łyżeczki bazylii, suszonej
- 1 łyżeczka oregano, suszonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcja
- Kalorie
- 181 kcal / 756 kJ
- Białko
- 14 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Węglowodany
- 8 g
- Błonnik
- 3.9 g