Wegetariański chowder z kukurydzą
TM5 TM6

Wegetariański chowder z kukurydzą

4.0 (85 ocen)

Składniki

  • 150 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 130 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 900 g kukurydzy, konserwowej, odsączonej z zalewy
    lub 900 g ziaren kukurydzy, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • 180 g suszonych pomidorów, w oleju, pokrojonych na 1-2 cm kawałki, olej zachować
  • 450 g mleka
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¾ - 1 ½ łyżeczki soli

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1958.4 kJ / 467.8 kcal
Białko
13.5 g
Węglowodany
73.8 g
Tłuszcz
18 g
Błonnik
12.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy