Wegetariański chowder z kukurydzą

Wegetariański chowder z kukurydzą

4.0 88 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • 150 g cebuli przekrojonej na pół
  • 130 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 900 g kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy
    900 g ziaren kukurydzy, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • 180 g suszonych pomidorów w oleju, pokrojonych na 1-2 cm kawałki, olej zachować
  • 450 g mleka
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¾ - 1 ½ łyżeczki soli

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 467.8 kcal / 1958.4 kJ
Białko 13.5 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 73.8 g
Błonnik 12.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...