
Urządzenia i Akcesoria
Wegetariański chowder z kukurydzą
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
130 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
900 g kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy
-
180 g suszonych pomidorów w oleju, pokrojonych na 1-2 cm kawałki, olej zachować
-
450 g mleka
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¾ - 1 ½ łyżeczki soli
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
467.8 kcal /
1958.4 kJ
Białko
13.5 g
Tłuszcz
18 g
Węglowodany
73.8 g
Błonnik
12.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

OBIAD
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Chakalaka
45 min
Ragout z marynowanym tofu
1 godz. 40 min
Grecki gulasz ziemniaczany
45 min
Koshari (egipskie danie jednogarnkowe)
35 min
Chowder z kukurydzą
45 min
Curry ziemniaczane (Ala hodi)
40 min
Wegańska zupa bananowa z curry
30 min
Zupa ziemniaczana z orzechowym wegańskim pesto
50 min
Zupa z orzeszków ziemnych
40 min
Zupa krem z czarnej fasoli
20 min
Zupa cebulowa
1 godz.
Curry rogan josh z ciecierzycą i pomidorami
30 min