Kokosowy dhal z soczewicy

4.4 580 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje

Składniki

  • 240 g cebuli przekrojonej na pół
  • 150 g pomidorów pokrojonych w ćwiartki
  • 10 - 20 g zielonych papryczek chili, świeżych bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
  • 250 g czerwonej soczewicy, suszonej opłukanej
  • 400 g mleczka kokosowego
  • 300 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 łyżeczka kurkumy, suszonej, mielonej
  • 2 łyżeczki czarnej gorczycy
  • 120 g liści szpinaku baby, świeżych grubo posiekanych
  • kolendra, świeża posiekana, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 463.6 kcal / 1939.6 kJ
Białko 20.2 g
Tłuszcz 15.2 g
Węglowodany 54 g
Błonnik 9.2 g
Tłuszcz nasycony 14.1 g
Sód 48.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...