Urządzenia i Akcesoria
Kokosowy dhal z soczewicy
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
240 g cebuli przekrojonej na pół
-
150 g pomidorów pokrojonych w ćwiartki
-
10 - 20 g zielonych papryczek chili, świeżych bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
250 g czerwonej soczewicy, suszonej opłukanej
-
400 g mleczka kokosowego
-
300 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka kurkumy, suszonej, mielonej
-
2 łyżeczki czarnej gorczycy
-
120 g liści szpinaku baby, świeżych grubo posiekanych
-
kolendra, świeża posiekana, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
463.6 kcal /
1939.6 kJ
Białko
20.2 g
Tłuszcz
15.2 g
Węglowodany
54 g
Błonnik
9.2 g
Tłuszcz nasycony
14.1 g
Sód
48.5 mg