Urządzenia i Akcesoria
Kokosowy dhal z soczewicy
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
240 g cebuli przekrojonej na pół
-
150 g pomidorów pokrojonych w ćwiartki
-
10 - 20 g zielonych papryczek chili, świeżych bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
250 g czerwonej soczewicy, suszonej opłukanej
-
400 g mleczka kokosowego
-
300 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka kurkumy, suszonej, mielonej
-
2 łyżeczki czarnej gorczycy
-
120 g liści szpinaku baby, świeżych grubo posiekanych
-
kolendra, świeża posiekana, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
463.6 kcal /
1939.6 kJ
Białko
20.2 g
Tłuszcz
15.2 g
Węglowodany
54 g
Błonnik
9.2 g
Tłuszcz nasycony
14.1 g
Sód
48.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Soczewica garam masala z ryżem basmati
1 godz. 15 min
Curry z soczewicą (dal)
40 min
Chana masala
35 min
Curry z pieczoną dynią i ciecierzycą
1 godz.
Dal makhani z soczewicy
50 min
Chili z pieczoną dynią piżmową i czarną fasolą
45 min
Ragout z soczewicą i burakami
2 godz. 10 min
Dal makhani
13 godz. 20 min
Curry z bakłażana, szpinaku i soczewicy
25 min
Dal z soczewicy z mlekiem kokosowym
45 min
Dahl z mleczkiem kokosowym i szpinakiem
55 min
Curry rogan josh z ciecierzycą i pomidorami
30 min