
Urządzenia i Akcesoria
Owoce morza w sosie pomidorowo-ziołowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
Sos pomidorowo-ziołowy
-
skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek5 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście5 g
-
bazylii, świeżej tylko liście5 g
-
szczypiorku, świeżego drobno posiekanego15 łodyżek
-
tymianku, świeżego tylko liście3 gałązki
-
ząbek czosnku1
-
czerwonej cebuli przekrojonej na pół70 g
-
pomidorów, suszonych odsączonych z zalewy50 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (z ok. 1/2 cytryny)20 g
-
brązowego cukru10 g
-
octu balsamicznego2 łyżeczki
-
masła pokrojonego na kawałki100 g
-
oliwek Kalamata, bez pestek odsączonych z zalewy, pokrojonych w plasterki50 g
-
kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy1 łyżka
-
krojonych pomidorów, z puszki400 g
Owoce morza
-
omułków, świeżych, oczyszczonych750 g
-
małżów, świeżych (patrz wskazówka)500 g
-
pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół250 g
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście drobno posiekana, do dekoracji
-
orzeszków piniowych prażonych, do dekoracji2 - 3 łyżki
-
kromki bagietki do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
710 kcal /
2984 kJ
Białko
67.7 g
Tłuszcz
16.3 g
Węglowodany
21.3 g
Błonnik
5.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZYBKIE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska