Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g herbatników maślanych
- 3 żółtka
- 50 g cukru
- 1 laska wanilii, tylko ziarna (patrz wskazówka)
- 250 g sera mascarpone, schłodzonego, podzielonego na kawałki
-
150
g truskawek, świeżych
lub 150 g truskawek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych - owoce jagodowe, świeże, ilość do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1831.8 kJ / 437.5 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 28.8 g
- Tłuszcz
- 33.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.3 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 68.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Truskawki (sous-vide) z musem z białą czekoladą (z osłoną noża miksującego)
2h
Serniczki w słoikach
4 Std.
Deser z musem z czerwonych owoców i czekoladową kruszonką z chili
4hod. 10min
Jogurt waniliowy z biszkoptami i morelami
1h 30 min
Truskawkowy deser warstwowy
2h
Deserki amaretti
3h 50min
Brazylijskie banoffee
1hod. 25min
Lodowy deser z brzoskwiniami i kremem z mascarpone
2h 35min
Biało-czerwony deser
7h
Zefir truskawkowy z bezami
15 min
Serniczki Oreo®
3 Std. 30 Min
Deser bananowy
15 min