Sałatka z rukolą i pieczarkami

Sałatka z rukolą i pieczarkami

4.6 1.8K oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • cebuli pokrojonej w 1 cm półplastry
    70 g
  • oleju
    20 g
  • pieczarek przekrojonych na pół lub pokrojonych w ćwiartki
    200 g
  • orzeszków piniowych
    20 g
    20 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek, przekrojonych na pół
  • białego octu winnego
    5 g
  • musztardy
    1 łyżeczka
  • miodu
    1 łyżka
  • soli
    ¼ - ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • rukoli
    100 g
  • pomidorów pokrojonych w 1 cm kostkę
    200 g
  • żółtej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 1 cm kostkę
    150 - 200 g
  • sera feta light, pokrojonego w 1 cm kostkę
    100 g
  • kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy
    100 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 191 kcal / 799.8 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 10.8 g
Węglowodany 11.5 g
Błonnik 4.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...