Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z rukolą i pieczarkami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
70 g cebuli pokrojonej w 1 cm półplastry
-
20 g oleju
-
200 g pieczarek przekrojonych na pół lub pokrojonych w ćwiartki
-
20 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek, przekrojonych na pół20 g orzeszków piniowych
-
5 g białego octu winnego
-
1 łyżeczka musztardy
-
1 łyżka miodu
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
100 g rukoli
-
200 g pomidorów pokrojonych w 1 cm kostkę
-
150 - 200 g żółtej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 1 cm kostkę
-
100 g sera feta light, pokrojonego w 1 cm kostkę
-
100 g kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
10 g
Kalorie
799.8 kJ /
191 kcal
Tłuszcz
10.8 g
Błonnik
4.1 g
Węglowodany
11.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LEKKIE KOLACJE I
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Letnia sałatka makaronowa
30 min
Sałatka z kurczakiem i żurawiną
45 min
Sałatka makaronowa z sosem ze świeżych pomidorów
55 min
Sałatka z kurczakiem i jajkiem
1 godz. 15 min
Sałatka brokułowa
30 min
Sałatka z czerwonej fasoli, brokułu i pestek dyni
40 min
Makaronowa sałatka z ciecierzycą i młodą marchewką
50 min
Sałatka z kaszą pęczak, jajkami i rzodkiewką
55 min
Sałatka ze szpinaku z suszonymi pomidorami
40 min
Sałatka z kaszą bulgur, szpinakiem i fetą
40 min
Sałatka z brokułu i awokado z siemieniem lnianym
45 min
Sałatka grecka z dressingiem z serem feta
35 min