Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- masło, do natłuszczenia foremek do sufletów
- 2 żółtka
- 2 jajka
- 40 g mąki pszennej
- 360 g masy kajmakowej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1062 kJ / 254 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 73 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gorąca biała czekolada
15min
Gorąca czekolada z orzechami laskowymi
15min
Mini desery cytrynowe z bezą szwajcarską
2h
Czekoladowe słoiczki
40 min
Portugalski crème brûlée
25 min
Deser z płynną białą czekoladą
3 Std.
Mus z białej czekolady
1h
Pływające wyspy
45 min
Babeczki z płynnym karmelem
25 min
Deser kokosowo-pistacjowy
1h 5 min
Crémeux czekoladowe
3 Std. 15 Min
Ciasto z trzech rodzajów czekolady
3 Std.