
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- masło, do natłuszczenia foremek do sufletów
- 2 żółtka
- 2 jajka
- 40 g mąki pszennej
- 360 g masy kajmakowej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1062 kJ / 254 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 73 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polewa toffi
25min
Krówki szkockie (Scottish tablets)
2sa 15 dk
Babeczki z płynnym karmelem
25min
Ciasto czekoladowe na parze z bitą śmietaną
1h 10min
Gorąca biała czekolada
15min
Deser z płynną białą czekoladą
3hod.
Fondue karmelowe z jabłkami i słonymi preclami
10min
Deser z solonym karmelem
1h
Karmelowy czaj
20min
Semifreddo zabajone
13 Std.
Pływające wyspy
45min
Suflet lodowy z malinami
2h 40min