Urządzenia i Akcesoria
Miętowy łosoś z różowym pieprzem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
20 liści mięty, świeżych
-
1 ½ łyżeczki ziaren peruwiańskiego pieprzu różowego (patrz wariant)
-
40 g oliwy z oliwek
-
¾ łyżeczki soli
-
15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1000 g wody
-
½ łyżeczki korzenia imbiru, świeżego (opcjonalnie) startego
-
4 filety z łososia, świeże, bez skóry i ości (ok. 125 g każdy)
-
½ łyżeczki ziaren peruwiańskiego pieprzu różowego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
453 mg
Białko
25 g
Kalorie
14534 kJ /
347 kcal
Tłuszcz
27 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kokilki jajeczne z salsą z awokado i wędzonego łososia
30min.
Dorsz na parze w pesto z risotto i salsą pomidorową
45min.
Cytrynowo-koperkowy łosoś z pieczonymi warzywami
45min.
Łosoś w pomarańczach z brokułowym kuskusem
45min.
Pstrągi w papilotach z miętą i cukinią
40min.
Spaghetti z cytrynowym łososiem i porem
40min.
Krewetki arrabiata z makaronem z cukinii
40min.
Łosoś w sosie imbirowym z orzechami nerkowca
30min.
Cytrynowo-rozmarynowy pstrąg i warzywa na parze
1hod. 5min.
Łosoś z sosem z mango, fasolką szparagową i marchewką
1hod.
Łosoś na parze po azjatycku
1hod.
Łosoś z pomidorową kruszonką na purée z batatów
40min.