Urządzenia i Akcesoria
Miętowy łosoś z różowym pieprzem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
20 liści mięty, świeżych
-
1 ½ łyżeczki ziaren peruwiańskiego pieprzu różowego (patrz wariant)
-
40 g oliwy z oliwek
-
¾ łyżeczki soli
-
15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1000 g wody
-
½ łyżeczki korzenia imbiru, świeżego (opcjonalnie) startego
-
4 filety z łososia, świeże, bez skóry i ości (ok. 125 g każdy)
-
½ łyżeczki ziaren peruwiańskiego pieprzu różowego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
453 mg
Białko
25 g
Kalorie
14534 kJ /
347 kcal
Tłuszcz
27 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Filety z sandacza z polentą ze świeżej kukurydzy
1 godz. 5 min
Bliskowschodni łosoś z ziemniakami i jogurtowym sosem
1 godz. 40 min
Sałatka z brązowym ryżem i pstrągiem łososiowym
35 min
Cytrynowo-koperkowy łosoś z pieczonymi warzywami
45 min
Przystawka z melona i krewetek
30 min
Spaghetti z cytrynowym łososiem i porem
40 min
Jajka sadzone w papryce z dodatkami (z Varomy)
20 min
Łosoś marynowany w burakach (Gravlax)
48 godz.
Pstrągi w papilotach z miętą i cukinią
40 min
Łosoś w pomarańczach z brokułowym kuskusem
45 min
Łosoś w sosie imbirowym z orzechami nerkowca
30 min
Łosoś na parze z sosem sojowo-imbirowym i ryżem
30 min