Miętowy łosoś z różowym pieprzem

Miętowy łosoś z różowym pieprzem

4.6 73 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje

Składniki

  • liści mięty, świeżych
    20
  • ziaren peruwiańskiego pieprzu różowego (patrz wariant)
    1 ½ łyżeczki
  • oliwy z oliwek
    40 g
  • soli
    ¾ łyżeczki
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    15 g
  • wody
    1000 g
  • korzenia imbiru, świeżego (opcjonalnie) startego
    ½ łyżeczki
  • filety z łososia, świeże, bez skóry i ości (ok. 125 g każdy)
    4
  • ziaren peruwiańskiego pieprzu różowego
    ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 347 kcal / 14534 kJ
Białko 25 g
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 1 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Sód 453 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...