
Urządzenia i Akcesoria
Miętowy łosoś z różowym pieprzem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
liści mięty, świeżych20
-
ziaren peruwiańskiego pieprzu różowego (patrz wariant)1 ½ łyżeczki
-
oliwy z oliwek40 g
-
soli¾ łyżeczki
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego15 g
-
wody1000 g
-
korzenia imbiru, świeżego (opcjonalnie) startego½ łyżeczki
-
filety z łososia, świeże, bez skóry i ości (ok. 125 g każdy)4
-
ziaren peruwiańskiego pieprzu różowego½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
347 kcal /
14534 kJ
Białko
25 g
Tłuszcz
27 g
Węglowodany
1 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Sód
453 mg