Nakładka krojąca Thermomix® 2.0 ze spiralizerem

To wszechstronne akcesorium, które umożliwia 6 sposobów cięcia warzyw i owoców. Krój w plastry, trzyj w paski lub spiralizuj na wstążki w dwóch grubościach, aby dodać różnorodność i elegancję do swoich posiłków.

Łatwe użytkowanie, wyjątkowe rezultaty

Zwiększ kulinarne możliwości swojej nakładki krojącej Thermomix® dzięki nowemu Spiralizerowi Thermomix®. Nasze akcesorium pasujące zarówno do urządzenia Thermomix® TM6, jak i TM5, pozwoli Ci zaoszczędzić czas, jednocześnie rozszerzając Twoją kreatywność i zapewniając profesjonalną teksturę i prezentację przygotowywanych przez Ciebie dań! Aby dowiedzieć się więcej, obejrzyj film.

Spodobało Ci się nowe akcesorium i chcesz je mieć w swojej kuchni? Sprawdź szczegóły poniżej!

Imponujące przystawki

Jak to działa?

Nakładka krojąca Thermomix® 2.0 ze spiralizerem składa się z następujących elementów:

1. Nakładka krojąca Thermomix®: jest wyposażona w tarczę tnącą 4 w 1, dzięki której możesz kroić i trzeć składniki na różne grubości, co pozwala na przygotowanie np. znakomitego carpaccio lub pasków warzyw i owoców jako bazy do surówek oraz przepisów na ciepło. W zależności od potrzeb, z nakładką krojącą możesz uzyskać: cienkie plastry (1–2 mm), grube plastry (4–5 mm), cienkie paski (2 mm) oraz grube paski (4 mm).

2. Spiralizer Thermomix®: to dodatkowe akcesorium uzupełniające nakładkę krojącą Thermomix® jest wyposażone w dwa ostrza, które umożliwiają spiralizowanie na grube i cienkie wstążki. Dzięki niemu łatwo przygotujesz np. spaghetti z batatów, tagliatelle z cukinii oraz wiele innych znakomitych dań.

Wskazówki dotyczące krojenia i tarcia Wskazówki dotyczące spiralizowania

Dania główne, na ciepło lub na zimno!

Więcej sposobów na wykorzystanie nakładki krojącej Thermomix® 2.0 ze spiralizerem

  • Sałatki: Niezależnie od tego, czy jest to sałata, ogórek, papryka czy pomidor, Twoje sałatki zawsze będą wyglądać niesamowicie.
  • Zupy: Pokrój kapustę, jarmuż lub zieloną fasolkę, aby dodać chrupiącą nutę do przygotowanych zup.
  • Przekąski: Plastry marchewki z hummusem to łatwa przekąska do biura lub szkoły.
  • Carpaccio: Przygotuj wspaniałe carpaccio z cienkich jak papier plasterków buraka, rzodkiewki lub ogórka. Dodaj szczyptę pieprzu, odrobinę oliwy z oliwek lub rozdrobniony ser, aby zachwycić swoich przyjaciół i rodzinę!
  • Chipsy warzywne: Cienkie i chrupiące ziemniaki, bataty, a nawet seler sprawią, że Twoje domowe chipsy będą kolorowe i pyszne! Możesz je podać również w formie chrupiących spiralek.
  • Talerz owoców: Świetny sposób na podanie owoców to pokrojenie w plasterki i wyłożenie na półmisku ananasa, cytrusów lub kiwi!
  • Ciasta i ciasteczka: Idealnie pokrojone brzoskwinie, banany oraz śliwki lub spiralizowane jabłka i gruszki na wierzchu ciasta lub tortu dodadzą uroku Twoim wypiekom!
  • Makarony warzywne: Spaghetti z cukinii z pesto, makaron z batatów z chili lub kolorowe tagliatelle to świetny sposób na przemycenie zdrowych węglowodanów w posiłkach.

Dodatkowo, aby w pełni wykorzystać możliwości akcesorium, używaj trybów krojenia, tarcia i spiralizowania, dostępnych w urządzeniu Thermomix® TM6.

Dodatki i przekąski

Jedno akcesorium, nieskończone możliwości!

Oszczędzaj jeszcze więcej czasu i zachwycaj swoich gości nowymi wariantami potraw. Przygotowanie placków, surówek i potraw z warzywami lub owocami to jeszcze mniej wysiłku dzięki trybom dedykowanym nakładce krojącej.

Nigdy nie jest za późno na dobre postanowienia! Z nakładką krojącą Thermomix® 2.0 ze spiralizerem jeszcze łatwiej i chętniej sięgniesz po codzienną porcję warzyw i owoców oraz chrupiące sałatki!

Kolorowe, owocowe desery

Pożegnaj się z ręcznym krojeniem warzyw!

Nakładka krojąca Thermomix® uzupełniona o Spiralizer Thermomix® pozwala kroić, trzeć i spiralizować owoce lub warzywa. Mniej wysiłku, krótszy czas przygotowania, więcej wspaniałych potraw!

Odkryj nowe kulinarne inspiracje