Urządzenia i Akcesoria
Odwracany pudding z gruszkami i orzechami (TM6, TM7)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
8 porcji
Składniki
Krojenie gruszek
-
350 g gruszek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
Sos karmelowy
-
masło do natłuszczenia
-
150 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
70 g masła pokrojonego na kawałki
-
30 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1 łyżeczkę soku z cytryny świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)
Masa jajeczna
-
100 g orzechów włoskich, łuskanych
-
200 g pieczywa pszennego, lekko czerstwego, np. bułki wrocławskiej lub chałki, pokrojonego na kromki
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
6 jajek
-
200 g mleka
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
30 g budyniu waniliowego, w proszku niesłodzonego
-
20 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
120 g twarogu sernikowego, z wiaderka120 g sera ricotta
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
212.5 mg
Białko
12.1 g
Kalorie
1795.6 kJ /
429.2 kcal
Tłuszcz
23.8 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
9.2 g
Węglowodany
44.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Młode ziemniaki z nowalijkami, jajkiem i sosem tatarskim (z osłoną noża miksującego 2.0)
45 min
Tarte jabłka w cieście naleśnikowym (TM6, TM7)
50 min
Odwracany pudding z gruszkami i orzechami (TM5)
2 godz. 15 min
Serniczki nowojorskie w słoiczkach
2 godz. 40 min
Czekoladowa panna cotta z czarnym kakao i musem z mango
3 godz. 40 min
Ciasteczka ze skórek bananów
1 godz. 30 min
Pampuchy z cukrem makowym i budyniowym sosem waniliowym
30 min
Queijadas de Sintra - portugalskie serniczki
1 godz. 45 min
Francuski deser z truskawkami (millasson)
1 godz. 15 min
Kulki migdałowo-wiśniowe
4 godz.
Orzechowe semifreddo
8 godz. 35 min
Pudding z czerstwego pieczywa z jabłkami i twarogiem
1 godz. 5 min