
Urządzenia i Akcesoria
Odwracany pudding z gruszkami i orzechami (TM6)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
8 porcji
Składniki
Krojenie gruszek
-
gruszek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki350 g
Sos karmelowy
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego150 g
-
masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia70 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu30 g
-
soku z cytryny świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)1 łyżeczka
Masa jajeczna
-
orzechów włoskich, łuskanych100 g
-
pieczywa pszennego, lekko czerstwego, np. bułki wrocławskiej lub chałki, pokrojonego na kromki200 g
-
cynamonu, mielonego1 łyżeczka
-
jajek6
-
mleka200 g
-
sera ricotta120 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego20 g
-
budyniu waniliowego, w proszku niesłodzonego30 g
-
ekstraktu z wanilii, naturalnego1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
429.2 kcal /
1795.6 kJ
Białko
12.1 g
Tłuszcz
23.8 g
Węglowodany
44.5 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
9.2 g
Sód
212.5 mg