Talerz krojonych owoców z cytrynowo-miodowym dressingiem (TM5)
TM6 TM5

Talerz krojonych owoców z cytrynowo-miodowym dressingiem (TM5)

5.0 (5 ocen)

Składniki

  • ½ ananasa, świeżego, obranego, bez twardych części, pokrojonego na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
  • ¼ - ½ arbuza, pokrojonego na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
  • 2 banany dojrzałe, twarde
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 30 g miodu
  • 1 gałązka mięty, świeżej, tylko liście plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • owoce jagodowe, świeże, np. borówki, maliny, truskawki, do podania (ok. 400 g)

Wartości odżywcze
na 1500 g
Kalorie
3952.1 kJ / 944.6 kcal
Białko
12.7 g
Węglowodany
241.9 g
Tłuszcz
4 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Błonnik
31.5 g
Sód
25.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy